Σόου Ομπάμα βραβεύοντας Τζόρνταν, Τζαμπάρ, Σπρίνγκστιν, Γκέιτς

Σόου Ομπάμα βραβεύοντας Τζόρνταν, Τζαμπάρ, Σπρίνγκστιν, Γκέιτς

«Είμαι ο πρόεδρος αλλά εσύ είσαι το αφεντικό» είπε στον Σπρίνγκστιν - «Όταν αλλάζει το παιχνίδι για σένα, είσαι καλός» είπε στον Τζαμπάρ - «Όλοι θέλουν να γίνουν ο Μάικλ Τζόρνταν του...», είπε στον Air

Σόου Ομπάμα βραβεύοντας Τζόρνταν, Τζαμπάρ, Σπρίνγκστιν, Γκέιτς
Άλλη μια «παράσταση» ενδεικτική του ταμπεραμέντου του έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην τελετή βράβευσης 21 προσωπικοτήτων από τον χώρο των τεχνών, της τεχνολογίας, του θεάματος και του αθλητισμού.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν οι Μπρους Σπρίνγκστιν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τομ Χανκς, Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Έλεν ντε Τζένερις, Νταϊάνα Ρος και Μάικλ Τζόρνταν.

Κλείσιμο
«Το Μετάλλιο της Ελευθερίας δεν είναι μονάχα η ύψιστη τιμητική διάκριση προς έναν πολίτη του έθνους, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην ιδέα ότι ο καθένας εξ ημών, άσχετα από την καταγωγή του, έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτήν την χώρα προς το καλύτερο» σχολίασε ο απερχόμενος πρόεδρος.

«Επιστήμονες, φιλάνθρωποι, δημόσιοι λειτουργοί ή στρατιωτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτά τα 21 πρόσωπα συνέβαλαν στο να πάει μπροστά η Αμερική, καθώς ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, την ίδια στιγμή» επισήμανε.



Όταν ο Τζόρνταν πήρε το δικό του μετάλλιο, υπήρξε μια στιγμή που προκάλεσε γέλιο στους παρευρισκόμενους, όταν οι δυο τους βρέθηκαν δίπλα δίπλα με τον θρύλο του ΝΒΑ να είναι πιο ψηλός από τον Αμερικανό πρόεδρο ενώ ακόμα πιο δύσκολη αποδείχθηκε η αποστολή για τον πρόεδρο των ΗΠΑ όταν κλήθηκε να περάσει το μετάλλιο στο λαιμό του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ!

«Όταν αλλάζει το παιχνίδι για σένα τότε είσαι πολύ καλός» είπε για τον σέντερ-θρύλο τον Λέικερς ενώ για τον Air παρατήρησε ότι «όλοι θέλουν να γίνουν ο Μάικλ Τζόρνταν του...» θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τονίσει την αξία των δύο αθλητών.


Η ΝτεΤζένερις ήταν ανάμεσα στις προσωπικότητες στις οποίες ο Μπαράκ Ομπάμα απένειμε το Μετάλλιο Ελευθερίας, αν και αρχικά η ηθοποιός έφαγε... πόρτα.

«Δεν με άφησαν να μπω στον Λευκό Οίκο ακόμη, γιατί ξέχασα την ταυτότητά μου», έγραψε στο Twitter, δημοσιεύοντας και μία φωτογραφία στην οποία κάθεται και περιμένει σε ένα παγκάκι.



Τελικά όμως κατάφερε να εισέλθει, όταν επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά της. Και πώς το πανηγύρισε; Εκανε «mannequin challenge» μέσα στον Λευκό Οίκο, με την ίδια, τον Μπιλ Γκέιτς τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, την Νταϊάνα Ρος και τους υπόλοιπους που βραβεύονται να μένουν ακίνητοι!



Πάντως, λίγη ώρα αργότερα, ο κόσμος είδε ένα διαφορετικό πρόσωπό της. Η πάντα γελαστή κωμικός, βούρκωσε και δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, τη στιγμή της βράβευσής της.



Από τα σχόλια που έκανε ο Μπάρακ Ομπάμα για όλους τους βραβευθέντες ξεχώρισαν αυτά για τον Τομ Χανκς για τον οποίο είπε ότι κατάφερε να δείξει πώς μπορείς να κάνεις φίλο μια μπάλα βόλεϊ και για τον Μπρους Σπρίνγκστιν - γνωστό και με το παρατσούκλι the Boss - με τον αμερικανό πρόεδρο να λέει περιπαικτικά: Μπορεί εγώ να είμαι ο πρόεδρος αλλά εσύ είσαι το αφεντικό (σ.σ. the Boss).




Δείτε βίντεο: Σόου Ομπάμα στη βράβευση Τζόρνταν, Τζαμπάρ, Σπρίνγκστιν, Γκέιτς












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης