Βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ

Βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ

Άνοιξαν στις 7 π.μ. σήμερα οι κάλπες στο Ιράκ για τις βουλευτικές εκλογές που θεωρούνται "σημαντική δοκιμασία" για την χώρα...

Βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ
Άνοιξαν στις 7 π.μ. σήμερα οι κάλπες στο Ιράκ για τις βουλευτικές εκλογές που θεωρούνται "σημαντική δοκιμασία" για την χώρα και τις προσπάθειες αποκατάστασης "σταθερότητας", μετά από χρόνια αιματοχυσίας.

Περίπου 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν, ανάμεσα σε 6.200 υποψηφίους, εκείνους που θα καταλάβουν τις 325 έδρες του κοινοβουλίου.

Τα εκλογικά κέντρα θα μείνουν ανοικτά έως τις 5 μ.μ. [16:00 ώρα Ελλάδας], εκτός εάν οι αρχές δώσουν εντολή να παραταθεί η διαδικασία, που είναι η δεύτερη μετά την εισβολή των ΗΠΑ το 2003.

Εν τω μεταξύ, δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από έκρηξη που κατέστρεψε και δεύτερο κτίριο στην ανατολική Βαγδάτη, λίγη ώρα μετά την έναρξη της ψηφοφορίας για τις βουλευτικές εκλογές, ανέφερε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Κλείσιμο

Νωρίτερα, μία πρώτη έκρηξη σε πολυκατοικία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό οκτώ, ενώ ήχοι από πυρά όλμων και εκρήξεις βομβών ακούγονται κατά διαστήματα σε όλη την πόλη.

Επιπλέον, τουλάχιστον τρία βλήματα όλμων εκτοξεύθηκαν εναντίον εκλογικών κέντρων στην επαρχία Σαλαχουντίν. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις στην πόλη Μπαΐτζι, 180 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους.

Τέλος, τρία βλήματα όλμων εκτοξεύθηκαν επίσης εναντίον της υπερπροστατευμένης ζώνης όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και οι πρεσβείες της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βαγδάτη. Ακόμα ένας όλμος έπεσε στη συνοικία Αρασάτ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ ενώ μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης