LIVE

Κορωνοϊός

Ασθένεια Χίλαρι: Η «μυστική νοσοκόμα», το πάρκινσον και η θεωρία συνωμοσίας για τη σωσία

Ασθένεια Χίλαρι: Η «μυστική νοσοκόμα», το πάρκινσον και η θεωρία συνωμοσίας για τη σωσία

Δυσπιστία για τη διάγνωση της «ήπιας πνευμονίας» από το κοινό, τα ΜΜΕ και φυσικά... από τον Τραμπ - Τι σημαίνουν οι κινήσεις της ιατρού που συνόδευε την Κλίντον στην τελετή - Χαμός στα social media

Από το κακό στο χειρότερο δείχνουν να πηγαίνουν τα πράγματα για την υποψήφια των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, με τα διεθνή μέσα να «βουίζουν» τα τελευταία εικοσιτετράωρα με σενάρια για την κατάσταση της υγείας της, με θεωρίες συνωμοσίας για «σωσίες» που χρησιμοποιούνται για να θολώσουν τα νερά και με φημολογίες για υποψήφιους διαδόχους της.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα δείχνει μειωμένο προβάδισμα της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της,
Ντόναλντ Τραμπ
. Ειδικότερα, η «ψαλίδα» φαίνεται να μειώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, με την Χίλαρι να προηγείται πλέον του Τραμπ με 48% έναντι 44%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά την περασμένη εβδομάδα ήταν 48% έναντι 42%.

Αν και η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 5 και 11 Σεπτεμβρίου, δηλαδή προτού ξεσπάσει η κρίση με την επιβαρυμένη υγεία της Αμερικανίδας πολιτικού, οι πολιτικοί σχολιαστές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι νέες εξελίξεις δεν πρόκειται να βοηθήσουν καθόλου την εκστρατεία της Κλίντον
, αλλά αντίθετα ότι της καταφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα από το οποίο δύσκολα θα μπορέσει να συνέλθει.

H Χίλαρι και ο Ντόναλντ Τραμπ στην τελετή για τα θύματα της 11/9


 
Δυσπιστία από το κοινό, τα ΜΜΕ και φυσικά... από τον Τραμπ


Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς ψηφοφόρους φαίνονται να πιστεύουν την διάγνωση της ήπιας μορφής πνευμονίας, από την οποία ανακοινώθηκε ότι πάσχει η Δημοκρατική υποψήφια.  Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η YouGov, για λογαριασμό των Times, το 46% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων δεν πιστεύουν τις επίσημες ανακοινώσεις για την υγεία της Κλίντον.

Αντίθετα, θεωρούν ότι η κατάρρευσή της ήταν το αποτέλεσμα κάποιας ασθένειας των πνευμόνων της, η οποία επιδεινώθηκε από τη ζέστη και από τις αλλεργίες της που βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη, περίπου το 45% των 1.910 ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν την εξήγηση που έδωσε ο γιατρός της Κλίντον για την πνευμονία. Το υπόλοιπο 9% δήλωσαν ότι δεν είναι βέβαιοι για το τι προκάλεσε την κατάρρευση.

Οι συνεργάτες της Κλίντον παραδέχθηκαν σήμερα ότι χειρίστηκαν λανθασμένα το ζήτημα, καθώς αρχικά απέδωσαν τη λιποθυμία της στη ζέστη, χωρίς να δέχονται καμία απολύτως διευκρινιστική ερώτηση από τους δημοσιογράφους. Δήλωσαν μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες πρόκειται να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την υγεία της πολιτικού, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις θεωρίες για ασθένειες των πνευμόνων και γενικά προβλήματα υγείας και τονίζοντας ότι πρόκειται απλώς για πνευμονία.

Τις αμφιβολίες του για τη διάγνωση της ήπιας πνευμονίας εξέφρασε σήμερα με έμμεσο τρόπο και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος - παραδόξως - έχει κρατήσει ένα αρκετά συγκρατημένο προφίλ καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Σε σημερινή του συνέντευξη, ο εκκεντρικός μεγιστάνας εξέφρασε τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση της αντιπάλου του αλλά δεν παρέλειψε να πετάξει και την σπόντα του. «Λένε ότι αρρώστησε τελευταία από πνευμονία, όμως έβηχε πάρα πολύ άσχημα και πριν από μια ολόκληρη εβδομάδα. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουν να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει», είπε ο δισεκατομμυριούχος.


 

Η «μυστική» νοσοκόμα και η αναβίωση της φημολογίας για το πάρκινσον


Οι φωτογραφίες της μυστηριώδους γυναίκας με το σκουρόχρωμο μπλε φόρεμα που φαινόταν να μιλάει στην Χίλαρι δευτερόλεπτα πριν από την κατάρρευσή της την περασμένη Κυριακή «έβαλαν φωτιά» στο Ίντερνετ, με τους χρήστες να διατυπώνουν διάφορες θεωρίες για την παρουσία και τον ρόλο της «μυστικής» νοσοκόμας στο πλευρό της Δημοκρατικής υποψήφιας.

Το γεγονός ότι η γυναίκα φωτογραφήθηκε να κρατά σφιχτά το χέρι της Χίλαρι ενώ εκείνη κρατούσε την καρδιά της έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι έλεγχε τον σφυγμό της πολιτικού, αρκετή ώρα πριν εκείνη καταρρεύσει. Τελικά η μυστηριώδης γυναίκα ταυτοποιήθηκε ως η γιατρός της Κλίντον, Λίζα Μπάρντακ, η ίδια γυναίκα που ανακοίνωσε πως η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαγνώστηκε  με πνευμονία από την προηγούμενη Παρασκευή, δύο μέρες προτού καταρρεύσει δημόσια

Οι κινήσεις ωστόσο της γυναίκας που συνόδευε τη Χίλαρι, έδωσαν αφορμή για να ξαναζωντανέψουν φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια και θέλουν την Αμερικανίδα πολιτικό να πάσχει από την ασθένεια του Πάρκινσον.  Μια δεύτερη φωτογραφία, που επίσης αναρτήθηκε στο Twitter, δείχνει την Κλίντον να μιλά στη γιατρό της ενώ της κρατάει τα δάχτυλα. «Η Χίλαρι σφίγγει τα δάχτυλα της νοσοκόμας της», έγραψε άλλος χρήστης . «Είναι φανερά αποπροσανατολισμένη. Τελικό στάδιο της νόσου του Πάρκινσον;», αναρωτιέται. Ένας άλλο χρήστης έγραψε: «Η βοηθός της τής λέει: "σφίξε μου τα δάχτυλα". Ένα νευρολογικό τεστ. Όχι πνευμονία!»

Οι φήμες για την ασθένεια του Πάρκινσον κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο, ωστόσο τείνουν να τις διαδίδουν κυρίως χρήστες που αρέσκονται να πιστεύουν σε κάθε είδους θεωρίες συνωμοσίας. Σε ανάλογο κλίμα κινούνται και άλλες θεωρίες χρηστών του Ίντερνετ, σύμφωνα με τις οποίες η κατάρρευση της Κλίντον οφείλεται σε νευρολογική βλάβη που είχε υποστεί όταν είχε βρεθεί ένας θρόμβος αίματος στον εγκέφαλό της το 2012.

Χαμός στο Twitter με τις θεωρίες συνωμοσίας για χρήση «σωσία» από την Κλίντον 


Ίσως η πιο ακραία από τις θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες είναι εκείνη για τη χρήση «σωσία» από την υποψήφια των Δημοκρατικών, προκειμένου να θολώσει τα νερά για την κατάσταση της υγείας της.

Ειδικότερα, οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας πιστεύουν ότι, αφότου κατέρρευσε την περασμένη Κυριακή η Κλίντον στην τελετή για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν ήταν φυσικά σε θέση να εμφανιστεί στους δημοσιογράφους. Για τον λόγο αυτό, όπως ισχυρίζονται, κάλεσε μια σωσία της για να εμφανιστεί λίγες ώρες αργότερα μπροστά στις κάμερες, δείχνοντας υγιής και χαμογελαστή.Η ηθοποιός και σωσίας της Κλίντον, Τερέζα ΜπάρνγουελΗ παράξενη - και λίγο αστεία- θεωρία έχει βάλει φωτιά στο Twitter, με πολλούς χρήστες να προσπαθούν να εντοπίσουν διαφορές ανάμεσα σε φωτογραφίες από τις δύο εμφανίσεις της Κλίντον και της... υποτιθέμενης σωσίας της. Μάλιστα, οι υποστηρικτές της θεωρίας έχουν ήδη ταυτοποιήσει τη γυναίκα που πιστεύουν ότι υποδύθηκε την Κλίντον: Πρόκειται για την πιο γνωστή σωσία της πολιτικού, την ηθοποιό Τερέζα Μπάρνγουελ, η οποία ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά ότι εκλήθη από την ομάδα της Χίλαρι για να την αντικαταστήσει και χαρακτηρίζει τις εν λόγω φήμες ως γελοιότητες.

Δείτε παρακάτω σχετικές αναρτήσειςΑκολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης