«Aεροσυνοδός έκανε σκουπίδι τον άνδρα μου», καταγγέλλει η σύζυγος του Ολυμπιονίκη Μο Φάρα

«Aεροσυνοδός έκανε σκουπίδι τον άνδρα μου», καταγγέλλει η σύζυγος του Ολυμπιονίκη Μο Φάρα

Ακόμα και οι Ολυμπιονίκες με τέσσερα χρυσά μετάλλια πέφτουν θύματα ρατσισμού...

«Aεροσυνοδός έκανε σκουπίδι τον άνδρα μου», καταγγέλλει η σύζυγος του Ολυμπιονίκη Μο Φάρα
Ο Μοχάμεντ Μο Φάρα, ο οποίος έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια για τη Βρετανία στους δύο προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένιωσε «ταπεινωμένος» και «εξευτελισμένος» εξαιτίας της ρατσιστικής συμπεριφοράς μιας αεροσυνοδού στο ταξίδι της επιστροφής του από το Ρίο.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του Βρετανού δρομέα (ο οποίος έχει γεννηθεί στη Σομαλία), η αεροσυνοδός της εταιρείας Delta Air Lines  έβαλε τις φωνές στον χρυσό Ολυμπιονίκη, όταν εκείνος προχώρησε μπροστά μαζί με την οικογένειά του για να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για το τελικό σκέλος της πτήσης του, από την Ατλάντα της Τζόρτζια μέχρι το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Ο λόγος; Θεώρησε δεδομένο ότι ο άνδρας έλεγε ψέματα πως είχε εισιτήριο business class, λόγω του χρώματος του δέρματός του.

Όπως καταγγέλλει η γυναίκα του αθλητή, το περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά στα τέσσερα παιδιά τους, κάτι που έκανε τον Μο Φάρα να αισθανθεί ακόμα πιο άσχημα, αφού η αγενής αεροσυνοδός τους έστειλε πίσω στο τέλος της ουράς. Στη συνέχεια, βέβαια, επενέβησαν ορισμένοι άλλοι ταξιδιώτες που αναγνώρισαν τον διάσημο αθλητή και... ενημέρωσαν την υπάλληλο της Delta Air Lines για το λάθος της.

Η ίδια προσπάθησε να επανορθώσει ζητώντας συγγνώμη, ωστόσο για την οικογένεια του Μο Φάρα η συμπεριφορά της ήταν αδικαιολόγητη: «Του φέρθηκε σαν σκ...α και τον εξευτέλισε. Ήμασταν οι μόνοι μαύροι επιβάτες και δεν είχαμε κάνει τίποτα για να αξίζουμε αυτήν την αντιμετώπιση», αναφέρει εξοργισμένη η κυρία Μο Φάρα.
Κλείσιμο

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, ένας εκπρόσωπος της Delta Air Lines δήλωσε ότι το περιστατικό διερευνάται και ότι η εταιρεία «συνεργάζεται απευθείας» με την οικογένεια του Ολυμπιονίκη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης