Ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας «βασιλεύει» και στο Facebook!
Αγάπη, θρησκευτική ανοχή και αποδοχή ήταν τα εμβληματικά σημεία της συγκινητικής ομιλίας του 79χρονου βασιλιά Χάραλντ της Νορβηγίας που άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές των χρηστών στο Facebook
Οι κήποι του παλατιού στο Όσλο δεν είναι ίσως το κατάλληλο σημείο για μια ομιλία στήριξης στους πρόσφυγες, στους ομοφυλόφιλους και στην θρησκευτική ανοχή και ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας δεν είναι ο άνθρωπος που θα περίμενε κανείς να μιλήσει για αυτά τα θέματα και μάλιστα, σε ένα βασιλικό πάρτι.
Και όμως, ο Νορβηγός μονάρχης, που επί 25 χρόνια είναι βασιλιάς και τον Φεβρουάριο θα γίνει 80 ετών, άφησε αρχικά άναυδους και στην συνέχεια, ενθουσιασμένους τους 1.500 καλεσμένους του, όταν πρόσφατα σε πάρτι στους κήπους του παλατιού επί πέντε λεπτά μίλησε με πάθος για την ανάγκη να στηριχθούν οι πρόσφυγες, οι ομοφυλόφιλοι, όσοι πιστεύουν στον θεό ή στον Αλλάχ και όσοι είναι άπιστοι.
Κλείσιμο
«Νορβηγοί είναι κορίτσια που αγαπούν κορίτσια, αγόρια που αγαπούν αγόρια και κορίτσια και αγόρια που αγαπούν ο ένας τον άλλον. Οι Νορβηγοί πιστεύουν στον θεό, στον Αλλάχ, στο σύμπαν ή σε τίποτα. Η Νορβηγία είναι εσείς. Η Νορβηγία είναι εμείς», ανέφερε κατά την διάρκεια της συγκινητικής ομιλίας του ο Νορβηγός μονάρχης, που τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι από εδώ και πέρα «βασιλεύει» και στο Facebook, αφού η ομιλία απέσπασε 80.000 likes και είχε περισσότερα από 3 εκατ. views με αποτέλεσμα να γίνει viral.
Η εκπρόσωπος Τύπου του παλατιού Marianne Hagen δήλωσε ότι το παλάτι έχει κατακλυστεί από αιτήματα ανθρώπων που ζητούν να μεταφραστεί η συγκεκριμένη ομιλία στην αγγλική γλώσσα ενώ σε επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο βασιλιάς Χάραλντ αυτή την εβδομάδα στην Φινλανδία δέχθηκε αμέτρητα ερωτήματα για την δημοφιλή ομιλία του.
Στην Νορβηγία με πληθυσμό πέντε εκατομμύρια έφθασαν το 2015 30.000 πρόσφυγες, οι οποίοι ταξίδεψαν κυρίως με ποδήλατα από την Ρωσία, οι 5.500 εξ αυτών είναι από την Συρία. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας έχει δεχθεί κριτική για την στάση της έναντι των προσφύγων και την τακτική της να στέλνει πίσω στην Ρωσία τους αιτούντες άσυλο.
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!