«Ήμουν έτοιμος να πεθάνω», λέει ο μοτοσικλετιστής που προσπάθησε να σταματήσει τον μακελάρη της Νίκαιας

«Ήμουν έτοιμος να πεθάνω», λέει ο μοτοσικλετιστής που προσπάθησε να σταματήσει τον μακελάρη της Νίκαιας

«Χτύπησα τον Μπουλέλ με όλη μου τη δύναμη. Βλέπω ακόμα τα πτώματα να εκτοξεύονται παντού», θυμάται ο «ήρωας» οδηγός

«Ήμουν έτοιμος να πεθάνω», λέει ο μοτοσικλετιστής που προσπάθησε να σταματήσει τον μακελάρη της Νίκαιας
Την ώρα που οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από την επίθεση του Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ στη Νίκαια, ο «ήρωας» μοτοσικλετιστής που επιχείρησε να σταματήσει την τρελή πορεία του φορτηγού του τζιχαντιστή μίλησε για τις δραματικές στιγμές που έζησε.

Μπορεί αρκετοί να πίστευαν ότι ήταν νεκρός, αλλά ο άνδρας που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του επιταχύνοντας δίπλα στο φορτηγό και καταγράφηκε σε βίντεο είναι ζωντανός και φέρει μόνο μερικούς τραυματισμούς.

Μιλώντας, λοιπόν, στην τοπική εφημερίδα Nice Matin ο οδηγός της μηχανής που κατονομάζεται μόνο ως Φρανκ, δήλωσε πως ήταν έτοιμος να πεθάνει προκειμένου να σταματήσει το φορτηγό του Μπουλέλ που σκόρπισε το θάνατο σε 84 ανθρώπους.

Ο Φρανκ και η σύζυγός του είχαν προγραμματίσει να γιορτάσουν την Εθνική Εορτή της 14ης Ιουλίου παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις με τα πυροτεχνήματα, αλλά καθυστέρησαν και έτσι έφτασαν αργοπορημένοι στο σημείο με τη μηχανή τους για να αγοράσουν παγωτό.
Κλείσιμο
Μόνο τότε αντιλήφθηκαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στην Promenade des Anglais. 

«Ακούσαμε φωνές και ένα όχημα να πηγαίνει ανάποδα. Η σύζυγός μου μου είπε “σταμάτα, κάτι δεν πάει καλά”. Είδαμε το πλήθος να τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις, σαν να ήθελα να ξεφύγουν από κάτι. Τότε ήταν που είδαμε να φτάνει το φορτηγό», είπε στην εφημερίδα.

«Με προσπέρασε, οδηγώντας στο πεζοδρόμιο. Βλέπω ακόμα τα πτώματα να εκτοξεύονται παντού. Αμέσως κατάλαβα. Αποφάσισα να επιταχύνω. Η γυναίκα μου μου τράβηξε το χέρι και με ρώτησε πού πηγαίνω. Σταμάτησα. Της είπα να κατέβει και επιτάχυνα όσο πιο γρήγορα μπορούσα», είπε ο 50χρονος Φρανκ, ο οποίος τελικά έφτασε δίπλα στον οδηγό, μέχρι που το φορτηγό τον παρέσυρε και τον έριξε στο οδόστρωμα, όπως άλλωστε φαίνεται και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Προηγουμένως, ωστόσο, ο Φρανκ είχε καταφέρει να πιαστεί από την πόρτα του φορτηγού.

«Δεν ήξερα τι έκανε. Κατάφερα να πιαστώ από την πόρτα», είπε και εξήγησε πως βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον τρομοκράτη, καθώς το παράθυρο του φορτηγού ήταν ανοιχτό.

«Τον χτύπησα ξανά και ξανά με όλη μου τη δύναμη», πρόσθεσε ο Φρανκ, τον οποίο ο Μπουλέλ απείλησε με το όπλο του, αλλά για κάποιο λόγο δεν λειτούργησε.

«Ήμουν έτοιμος να πεθάνω προκειμένου να τον σταματήσω. Με χτύπησε με την κάννη του όπλου και ελάττωσα ταχύτητα», πρόσθεσε ο άνδρας, ο οποίος τελικά γλίτωσε με ελαφριά τραύματα. 

Εντούτοις, δεν ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε να αποτρέψει τον Μπουλέλ, καθώς ένας άνδρας με το όνομα Αλεξάντερ επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα του τζιχαντιστή, αλλά εγκατέλειψε τις προσπάθειες όταν τον απείλησε με το όπλο του. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης