Επίθεση στη Νίκαια: Έχουν αναγνωριστεί μόνο οι 35 από τους 84 νεκρούς

Επίθεση στη Νίκαια: Έχουν αναγνωριστεί μόνο οι 35 από τους 84 νεκρούς

Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων στο νοσοκομείο της Νίκαιας - Ποιος είναι ο λόγος που η αναγνώριση των νεκρών γίνεται με αργούς ρυθμούς

Επίθεση στη Νίκαια: Έχουν αναγνωριστεί μόνο οι 35 από τους 84 νεκρούς
Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ (10.30 τοπική ώρα) ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ σκόρπισε τον θάνατο στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, όταν οδηγώντας ένα φορτηγό 19 τόνων έπεσε επάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, που παρακολουθούσε εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής των Γάλλων.

Η τρομοκρατική επίθεση άφησε πίσω της 84 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά και δεκάδες τραυματίες εκ των οποίων τα 54 είναι παιδιά.

Όμως, οι συγγενείς των νεκρών τριγυρίζουν καθημερινά απελπισμένοι έξω από το νοσοκομείο της Νίκαιας, καθώς τέσσερις ημέρες μετά το μακελειό έχουν αναγνωριστεί μόνο οι 35 από τις 84 σορούς.


Κλείσιμο

Στην οργή των συγγενών το προσωπικό του νοσοκομείου απαντά ότι η αναγνώριση καθυστερεί εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων των θυμάτων. 

«H φύση των τραυμάτων είναι τρομακτική ειδικότερα στα μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια», δήλωσε το νοσοκομείο ενώ η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Marisol Touraine υποστήριξε: «Η διαδικασία εξελίσσεται βήμα - βήμα έτσι ώστε να είναι όλα εγγυημένα όταν οι ταυτοποιήσεις θα δοθούν στην δημοσιότητα».

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο στο οποίο ο 31χρονος τρομοκράτης οδηγεί το φορτηγό του
προς το ανυποψίαστο πλήθος με στόχο να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης