Ενός λεπτού σιγή για τους 84 νεκρούς από την επίθεση στη Νίκαια

Ενός λεπτού σιγή για τους 84 νεκρούς από την επίθεση στη Νίκαια

«Πλημμύρισε» η Promenade des Anglais - Στο σημείο και ο Γάλλος πρωθυπουργός 

Ενός λεπτού σιγή για τους 84 νεκρούς από την επίθεση στη Νίκαια
Στο σημείο που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους 84 άνθρωποι, συγκεντρώθηκαν οι πολίτες της Νίκαιας για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του μακελειού που στιγμάτισε τη Γαλλία.

Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που κατέκλυσαν την περίφημη Promenade des Anglais και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών που σκόρπισε ο 31χρονος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, όταν τους παρέσυρε με ένα φορτηγό την ώρα των εορτασμών για την 14η Ιουλίου.

Κλείσιμο
Κρατώντας λουλούδια, λούτρινα αρκουδάκια και έχοντας δάκρυα στα μάτια έφτασαν στο σημείο αφήνοντας σημειώματα αγάπης εκεί όπου οι 84 άνθρωποι έχασαν της ζωή τους.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες πολιτών βρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.



«Επιδεικνύουμε με αυτόν τον τρόπο την ελάχιστη ενότητα που θα μπορούσαμε να επιδείξουμε, παρά αυτό το μακελειό» είπε ο 49χρονος Ερίκ Λεμέτρ, που πήγε με τη γυναίκα του και το μωρό τους να αποθέσουν λίγα άνθη.

Μια μικρή ομάδα στελεχών μουσουλμανικής οργάνωσης πήγε επίσης για να αφήσει ένα μεγάλο πανό: «Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν» αναγράφεται στα γαλλικά και τα αραβικά.

Την ίδια ώρα, και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας, πολλές ήταν οι εκδηλώσεις μνήμης που οργανώθηκαν.

Στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο Καμπρέ, περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής ενώ στο Ρονκ, κάτοικοι ανήρτησαν μια αφίσα «προσευχηθείτε για τη Νίκαια».

Στη νοτιοδυτική Γαλλία, στο Περιγκέ, 84 κεράκια άναψαν, ένα για κάθε θύμα του μακελάρη, στον καθεδρικό ναό της πόλης. Νοτιότερα, ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σε μια εκδήλωση των θυμάτων ρατσιστικών και αντισημιτικών εγκλημάτων, στο Καμπ ντε Μιλ, κοντά στο Εξ αν Προβάνς.

Αλλά και στο Σεν Ντενίς στο Ρεϋνιόν, υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι Γάλλοι αναμένεται να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή αύριο στη 13.00 ώρα Ελλάδας για τα θύματα της Νίκαιας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης