«Σαρώνει» τη Βρετανία η καταιγίδα Κέιτι - Λύγισε στη μέση βιομηχανικό γερανό

«Σαρώνει» τη Βρετανία η καταιγίδα Κέιτι - Λύγισε στη μέση βιομηχανικό γερανό

Δείτε βίντεο με δημοσιογράφο που την... «παίρνει ο αέρας» προσπαθώντας να κάνει live ρεπορτάζ 

«Σαρώνει» τη Βρετανία η καταιγίδα Κέιτι - Λύγισε στη μέση βιομηχανικό γερανό
Χάος επικρατεί σε πολλές περιοχές της Βρετανίας, λόγω της καταιγίδας Κέιτι που σφυροκοπά τις τελευταίες ώρες τη χώρα προκαλώντας εκατοντάδες υλικές ζημιές, δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων αλλά και διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν χιλιάδες σπίτια.

Η «Κέιτι» έχει πλήξει ιδιαίτερα τις συγκοινωνίες της χώρας, με δεκάδες πτήσεις οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να φτάσουν στα αεροδρόμια του Γκάτγουικ και του Χίθροου να έχουν ακυρωθεί ή ανακατευθυνθεί σε άλλους αερολιμένες τα τελευταία 24ωρα και πολλές γέφυρες και δρόμους να έχουν κλείσει λόγω ζημιών στο οδικό δίκτυο της χώρας. 

Κλείσιμο


Δεδομένου ότι το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν το Πάσχα των Καθολικών, εκατοντάδες ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για το εορταστικό τριήμερο ή να ταξιδέψουν υπό δυσμενείς συνθήκες, ενώ η ταλαιπωρία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, οι εκτεταμένες βροχές έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε πολλές βρετανικές πόλεις. Άνεμοι ταχύτητας μέχρι και 168 χιλιομέτρων/ώρα έχουν ξεριζώσει δέντρα ή - σε ακραίες περιπτώσεις - έχουν παρασύρει τις στέγες σπιτιών, ενώ εικόνες καταστροφής κάνουν τον γύρο των social media.



Μερικές από αυτές, οι οποίες είναι ενδεικτικές της ισχύος των ανέμων, δείχνουν έναν βιομηχανικό γερανό στην περιοχή Γκρίνγουιτς του Λονδίνου να έχει «λυγίσει» στη μέση και αυτοκίνητα να έχουν καταπλακωθεί από πελώρια δέντρα.

Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί θύματα, παρόλο που η πυροσβεστική υπηρεσία της βρετανικής πρωτεύουσας έχει δεχθεί κλήσεις για πάνω από 100 περιστατικά που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων της.



Πολλές βλάβες έχουν αναφερθεί και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας. Όπως αναφέρει το BBC, τουλάχιστον 2.000 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ την ίδια στιγμή έχουν εκδοθεί 23 προειδοποιήσεις για κίνδυνο πλημμύρας.

Η σφοδρότητα της καταιγίδας μπορεί να γίνει αντιληπτή και από το παρακάτω βίντεο, όπου βλέπουμε τον «αγώνα» που δίνει η ρεπόρτερ του Sky News για να κάνει τη δουλειά της, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης από τη Βρετανία.



Δείτε παρακάτω βίντεο από καταστροφές που προκάλεσε η Κέιτι στους δρόμους του Λονδίνου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης