Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνείται να συνεργαστεί με την αστυνομία μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνείται να συνεργαστεί με την αστυνομία μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ο 26χρονος «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι έπαψε να μιλάει στους αστυνομικούς

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνείται να συνεργαστεί με την αστυνομία μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Μπορεί να δήλωνε «χαρούμενος» που το ανθρωποκυνηγητό τελειώσει με τη σύλληψή του, όμως, ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αρνείται να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές μετά τα «χτυπήματα» στις Βρυξέλλες.

Ο 26χρονος Γάλλος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη στο Βέλγιο σε μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση, είχε ξεκινήσει να αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για το δίκτυο τζιχαντιστών, ωστόσο, μετά τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα σταμάτησε να μιλάει.

Όπως ανέφερε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κόεν Χενς, επιβεβαίωσε πως ο Αμπντεσλάμ έπαψε να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές από την περασμένη Τρίτη όταν τζιχαντιστές έπληξαν το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών.

Κλείσιμο
«Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας με ενημέρωσε ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ δεν θέλει πια να μιλήσει από τις επιθέσεις στο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών
», είπε ο Χενς σε κοινοβουλευτική επιτροπή αναφερόμενος στην πορεία των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις στην καρδιά του Βελγίου.

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος είχε εκφράσει την ανακούφισή του που συνελήφθη, υποστηρίζοντας στην κατάθεσή του ότι δεν άντεχε άλλο το ανθρωποκυνηγητό.

Ο συνήγορός του, Σβεν Μάρι, μάλιστα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βελγίου Radio 1 επιβεβαίωσε πως ο πελάτης του νιώθει «ανακουφισμένος» που το «κυνηγητό τέλειωσε».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης