«Σπόνσορας» των τζιχαντιστών εγκατέλειψε τη Βρετανία παρά τους αυστηρούς ελέγχους

«Σπόνσορας» των τζιχαντιστών εγκατέλειψε τη Βρετανία παρά τους αυστηρούς ελέγχους

Παρότι βρισκόταν σε λίστα υπόπτων ταξίδεψε στη Συρία - Διοχέτευε στο Ισλαμικό Κράτος χρήματα που προορίζονταν για την ενίσχυση του συριακού λαού

«Σπόνσορας» των τζιχαντιστών εγκατέλειψε τη Βρετανία παρά τους αυστηρούς ελέγχους
Μπορεί το όνομά του να βρισκόταν στις λίστες των αστυνομικών αρχών για τις διασυνδέσεις του με την τρομοκρατία, μπορεί να είχαν «παγώσει» οι λογαριασμοί του, ωστόσο ένας από τους «σπόνσορες» του Ισλαμικού Κράτους κατάφερε να εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία και να ταξιδέψει στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Telegraph ο 45χρονος Μοχάμεντ Χαλέντ που ζούσε το δυτικό Λονδίνο και χρηματοδοτούσε τους τζιχαντιστές και χρησιμοποιούσε τη βάση του στη βρετανική πρωτεύουσα για να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες βρετανικών λιρών για το Ισλαμικό Κράτος διέφυγε της σύλληψης και μετέβη στη Συρία.

Η εξαφάνιση του Χαλέντ εμπνέει ανησυχία για τα μέτρα που οι βρετανικές αρχές λαμβάνουν και για τις δυνατότητες της αστυνομίας να αποτρέψουν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Όλα αυτά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι είχε επισκεφθεί δύο βρετανικές πόλεις λίγους μήνες πριν την επίθεση.

Η αποτυχία των αρχών να ελέγξουν επικίνδυνους τρομοκράτες εκθέτει τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς επικρίνεται για τα ελλειπή μέτρα προστασίας των συνόρων της χώρας.
Κλείσιμο

Βέβαια, όπως επισημαίνει ο Telegraph δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς ο Χαλέντ έφυγε από τη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία τον περασμένο Μάιο βρισκόταν ακόμα σε βρετανικό έδαφος.

Ο 45χρονος, ο οποίος χρησιμοποιεί εννέα διαφορετικά ψευδώνυμα, διοχέτευε στο Ισλαμικό Κράτος χρήματα που προορίζονταν για την ενίσχυση του συριακού λαού. Την ίδια στιγμή, ο Telegraph επισημαίνει πως σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ο Χαλέντ ταξίδεψε στη Συρία για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης