Ομπάμα: Μπορεί να σχετίζεται με τρομοκρατία το μακελειό στην Καλιφόρνια

Ομπάμα: Μπορεί να σχετίζεται με τρομοκρατία το μακελειό στην Καλιφόρνια

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όμως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα κίνητρα του δράστη να αφορούν σε επαγγελματικά προβλήματα - «Πρέπει να κάνουμε βήματα ώστε να μην είναι εύκολη η πρόσβαση στα όπλα», δήλωσε

Ομπάμα: Μπορεί να σχετίζεται με τρομοκρατία το μακελειό στην Καλιφόρνια
Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια με τους 14 νεκρούς και τους 17 τραυματίες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, πραγματοποίησε δηλώσεις σχετικά με την φονική εισβολή του ζεύγους Σαιέντ Ριζουάν Φαρούκ - Τασχφίν Μαλίκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πιθανώς η επίθεση να έχει σχέση με την τρομοκρατία, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα κίνητρα του δράστη να αφορούν σε επαγγελματικά προβλήματα. «
Ακόμα δεν ξέρουμε», επισήμανε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος από το οβάλ γραφείο
Κλείσιμο


«Όταν κάποιος αποφασίζει ότι θέλει να κάνει κακό σε κάποιον, το κάνει γιατί σήμερα είναι πιο εύκολο. Πρέπει να κάνουμε βασικά βήματα ώστε οι άνθρωποι να δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στα όπλα», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτραπούν νέες επιθέσεις όπως αυτή στο Σαν Μπερναρντίνο. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχουν επηρεαστεί από το τραγικό γεγονός και όσους έχουν τραυματιστεί κι εύχομαι να αναρρώσουν γρήγορα», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό το μακελειό σε κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών για άτομα με ειδικές δεξιότητες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, ο Αμερικανός πρόεδρος παρακολουθούσε τις εξελίξεις, ενώ έδωσε εντολή οι αμερικανικές σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στον Λευκό Οίκο και σε άλλα δημόσια κτίρια μέχρι την 7η Δεκεμβρίου.



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CBS αφού είχαν επιβεβαιωθεί οι φόβοι για τη φονική επίθεση, ο Ομπάμα είχε δηλώσει ότι παρότι δεν ήταν γνωστά τα κίνητρα των εκτελεστών, «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να πάρουμε ώστε να κάνουμε τους Αμερικανούς να αισθάνονται ασφαλέστεροι».

Μάλιστα, εξέφρασε την θλίψη του για το γεγονός ότι ανάλογα περιστατικά είναι πολύ συχνά στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας: «Δεν πρέπει ποτέ να σκεφτούμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό , διότι αυτό δεν συμβαίνει με την ίδια συχνότητα σε άλλες χώρες».

Παράλληλα, δήλωσε ότι το FBI διενεργεί έρευνα και θα προχωρήσει σε πολλές καταθέσεις, αλλά και θα μελετήσει τα στοιχεία που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

Βέβαια, εξήγησε ότι ενδέχεται να χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι οι τοπικές αρχές να καταλήξουν σε συμπέρασμα για την φονική επίθεση.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι δράστες είχαν αγοράσει νόμιμα τα όπλα που χρησιμοποιήσαν στις ΗΠΑ, ενώ επισημαίνεται πως τα από αυτά αγοράστηκαν από άνθρωπο που σχετίζεται με την υπόθεση και τα υπόλοιπα από κάποιους που δεν έχουν σχέση με το μακελειό.

Επισημαίνεται, πως αυτή είναι η πλέον πολύνεκρη επίθεση στις ΗΠΑ έπειτα από την υπόθεση του σχολείου Σάντι Χουκ στο Νιούταουν του Κονέτικατ τον Δεκέμβριο του 2012 με 27 νεκρούς.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης