Σκάνδαλο μεγατόνων για τη VW: Εβγαζε ψεύτικες μετρήσεις ρύπων στα diesel!

Σκάνδαλο μεγατόνων για τη VW: Εβγαζε ψεύτικες μετρήσεις ρύπων στα diesel!

Δείτε ποια μοντέλα θα ανακληθούν άμεσα - Τρίζει η καρέκλα του CEO - Αναμένονται πρόστιμα που ίσως φτάσουν και τα 18 δισ. δολάρια, ενώ ενδέχεται να ασκηθεί και ποινική δίωξη

Σκάνδαλο μεγατόνων για τη VW: Εβγαζε ψεύτικες μετρήσεις ρύπων στα diesel!
Κάτι δεν πήγαινε καλά. Tα Volkswagen εξέπεμπαν επιβλαβή αέρια όταν τα τεστ γίνονταν στον δρόμο. Στο εργαστήριο όλα πήγαιναν καλά, όμως.

Οι διαφορές στα ευρωπαϊκά μοντέλα VW Passat, VW Jetta, MBW X5 έδωσαν στον Peter Mock μία ιδέα. Ο Mock, διοικητικός διευθυντής μίας μικρής εταιρίας καθαρών αερίων, πρότεινε την επανάληψη των τεστ στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ είχε μεγαλύτερα στανταρ εκπομπών αερίων από τον υπόλοιπο κόσμο και ιστορική υποστήριξη όσον τα αφορά. Ο Mock και ο Αμερικανός συνεργάτης του, John German, ήταν σίγουροι πως οι αμερικανικές version των οχημάτων θα πέρναγαν τους ελέγχους εκπομπών αερίων. Θα αποδείκνυαν στην Ευρώπη πως τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα μπορεί να είναι "καθαρά".

Κάπως έτσι ξεκίνησε το γεγονός που οδήγησε στην παραδοχή της Volkswagen για την δημιουργία μίας συσκευής λογισμικού η οποία αυτόματα "έκλεβε" στα δεδομένα που παρουσίαζε στα τεστ των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων μεταξύ του 2009 και του 2015 στις ΗΠΑ. Η τεράστια κατασκευαστής αυτοκινήτων τώρα πια βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινές φυλάκισης και την διάλυση των πλάνων της για επέκταση στις ΗΠΑ. "Ζητώ προσωπικά συγγνώμη πως χάσαμε την εμπιστοσύνη του κοινού και των πελατών μας", ανέφερε ο δ.σ. Της εταιρίας Martin Winterkorn. "Θα κάνουνε τα πάντα για να αντιστρέψουμε τη ζημία αυτή".
Κλείσιμο
Περισσότερα εδώ

Οι μετοχές της εταιρείας καταρρακώνονται μετά την αποκάλυψη από τις αμερικανικές Αρχές ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνιζε “ψεύτικες” μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων των diesel αυτοκινήτων της!

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος μίλησε για παραβάσεις που θα μπορούσαν να στοιχίσουν συνολικά μέχρι και 18 δισ. δολάρια σε πρόστιμα. Επιπλέον, το Bloomberg μεταδίδει πως ενδέχεται η Υπηρεσία να ασκήσει ποινική δίωξη.

Τα μοντέλα που “πειράχθηκαν” ώστε να φαίνεται ότι πληρούν τις αμερικανικές περιβαλλοντικές προδιαγραφές θα ανακληθούν άμεσα.

Πρόκειται για τα Jetta 200-2015, Beetle 2009-2015, Golf 2009-2015, Passat 2014-2015 καθώς και το Audi A3 2009-2015, όλα με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα.

Το σκάνδαλο των Diesel έχει ως αποτέλεσμα να τρίζει και η καρέκλα του CEO της Volskwagen, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης