Σκηνές χάους με μετανάστες και στην Κροατία

Σκηνές χάους με μετανάστες και στην Κροατία

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας προσπαθούν να ελέγξουν το πλήθος των μεταναστών στη μεθόριο με τη Σερβία και σε κέντρο υποδοχής έξω από το Ζάγκρεμπ 

Σκηνές χάους με μετανάστες και στην Κροατία
Η Κροατία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να δεχθεί άλλους μετανάστες την ώρα που στη χώρα καταγράφονται σκηνές χάους, με τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας να προσπαθούν να ελέγξουν τους χιλιάδες ανθρώπους που εισήλθαν στη χώρα από τη Σερβία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ράνκο Όστογιτς δήλωσε πως η Κροατία θα προσφέρει στους μετανάστες ασφαλή διέλευση προς κέντρα υποδοχής γύρω από την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, αλλά τόνισε ότι αυτοί που δεν ζητούν άσυλο, θα θεωρηθούν παράνομοι μετανάστες, προσθέτοντας ότι πως 6.500 άνθρωποι μπήκαν στη χώρα μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Κλείσιμο


«Η Κροατία δεν είναι σε θέση να δεχθεί περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Όστογιτς σε δημοσιογράφους στην πόλη Τοβάρνικ, στα ανατολικά σύνορα της Κροατίας με τη Σερβία.



«Όταν είπαμε πως ετοιμάζονται διάδρομοι, εννοούσαμε έναν διάδρομο από το Τοβάρνικ προς το Ζάγκρεμπ», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Κροατία δεν θα επιτρέψει στους μετανάστες να προχωρήσουν απλώς βόρεια προς τη Σλοβενία.



Στο Τοβάρνικ, δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters έκανε γνωστό πως αστυνομικοί με κράνη προσπαθούν να ελέγξουν αυξανόμενα πλήθη μεταναστών, οι οποίοι διαγκωνίζονται για να επιβιβασθούν σε λεωφορεία με προορισμό κέντρα υποδοχής αλλού στην Κροατία.

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί με ειδική εξάρτυση για την καταστολή ταραχών αναπτύχθηκαν για να ελέγξουν το πλήθος και να το κρατήσουν μακριά από τις σιδηροτροχιές.

Μάλιστα, σήμερα ειδικές μονάδες της κροατικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών πήραν θέσεις γύρω από ένα ξενοδοχείο σε προάστιο της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ όπου στεγάζονται εκατοντάδες μετανάστες, μερικοί από τους οποίους βγήκαν στα μπαλκόνια φωνάζοντας «Ελευθερία! Ελευθερία!» και πετώντας ρολά χαρτιού τουαλέτας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης