Πάπας: Σκάνδαλο η μισθολογική ανισότητα γυναικών και ανδρών

Πάπας: Σκάνδαλο η μισθολογική ανισότητα γυναικών και ανδρών

«Γιατί οι γυναίκες είναι δεδομένο ότι πρέπει να κερδίζουν λιγότερα από τους άνδρες;», διερωτήθηκε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Πάπας: Σκάνδαλο η μισθολογική ανισότητα γυναικών και ανδρών
Την μισθολογική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών κατήγγειλε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Η ανισότητα στους μισθούς ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα είναι σκάνδαλο. Χρειάζονται ίδιες αποδοχές για την ίδια εργασία», τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Γιατί οι γυναίκες είναι δεδομένο ότι πρέπει να κερδίζουν λιγότερα από τους άνδρες; Όχι, έχουν το ίδιο δικαίωμα. Η ανισότητα είναι καθαρό σκάνδαλο», συμπλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Κλείσιμο

Απέδωσε, μάλιστα, τις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον ανάγκη του άνδρα να επιβληθεί, εξηγώντας δε πως με αυτό τον τρόπο «δίνουμε την ίδια κακή του Αδάμ, ο οποίος για να δικαιολογηθεί που έφαγε το μήλο, απάντησε στον Θεό: “Εκείνη μου το έδωσε”».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Πάπα Φραγκίσκο ο χριστιανισμός δεν επιτρέπεται να είναι φαλλοκρατικός, τονίζοντας ότι πρέπει να «προστατεύσουμε τις γυναίκες», χωρίς βέβαια να αναφερθεί στην πιθανότητα μια γυναίκα να αναλάβει την Αγία Έδρα στο μέλλον.

Ενώπιον περίπου 20.000 πιστών, ο Μπεργκόλιο μίλησε και για τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας, βήματα τα οποία τελευταία οι νέοι αποφεύγουν.

«Σήμερα μοιάζει πιο δύσκολο να μιλήσεις για τον γάμο σαν να πρόκειται για γιορτή που ανανεώνεται στο χρόνο. Είναι γεγονός, οι άνθρωποι που παντρεύονται είναι ολοένα λιγότεροι. Οι νέοι δε θέλουν να παντρευτούν. Σε πολλές χώρες αυξάνεται ο αριθμός των χωρισμών, ενώ μειώνεται ο αριθμός των παιδιών», είπε.

Εξήγησε πως η δυσκολία του να παραμείνει κανείς στο πλαίσιο μίας οικογένειας οδηγεί στο χωρισμό με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα και οι πρώτοι που υποφέρουν είναι τα παιδιά.

«Τα θύματα, τα πιο σημαντικά θύματα, τα θύματα που υποφέρουν περισσότερο από έναν χωρισμό είναι τα παιδιά και αν πειραματίζεσαι από μικρός ότι ο γάμος είναι ένας δεσμός με χρονική διάρκεια, υποσυνείδητα θα είναι έτσι και για εσένα και πράγματι, πολλοί νέοι αρνούνται έναν σταθερό δεσμό και μία οικογένεια με διάρκεια», είπε σχετικά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του επισήμανε πως πρέπει να συλλογιστούμε στις αιτίες που πολλοί νέοι δεν θέλουν να παντρευτούν και πρόσθεσε: «Υπάρχει αυτή η κουλτούρα του προσωρινού, τίποτα δεν είναι οριστικό, αυτό αποτελεί μία από τις σημερινές ανησυχίες, γιατί δεν παντρεύονται; Γιατί προτιμούν τη συμβίωση και ακόμα και τότε μία συμβίωση είναι περιορισμένη ευθύνη και πολλοί, ακόμα και βαπτισμένοι έχουν μικρή εμπιστοσύνη στο γάμο και την οικογένεια; Είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην οικογένεια».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης