Ο Ουκρανός πρωθυπουργός καλεί τη Δύση να μην άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός καλεί τη Δύση να μην άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Έως ότου το Κίεβο ανακτήσει το σύνολο των χαμένων εδαφών του

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός καλεί τη Δύση να μην άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ κάλεσε τη Δύση να μην άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει κατά της Ρωσίας, εφόσον η Ουκρανία δεν έχει επανακτήσει "το σύνολο της επικράτειάς της." «Καλούμε τους εταίρους μας να μην άρουν τις κυρώσεις έως ότου η Ουκρανία ανακτήσει τον έλεγχο ολόκληρων των εδαφών της» είπε ο ουκρανός πρωθυπουργός μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας τη ρωσική "εισβολή" στην ανατολική Ουκρανία.

Ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε μιλώντας επίσης στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι οι δυτικές χώρες θα άρουν τις κυρώσεις, αν η Ρωσία επιλέξει «το δρόμο της διπλωματίας και της ειρήνης».

«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα λόγια, πιστεύουμε μόνο σε γεγονότα και ενέργειες» ανέφερε ο Αρσένι Γιάτσενιουκ ζητώντας από τη Ρωσία να «συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να σεβαστεί τα δώδεκα σημεία της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός» η οποία επετεύχθη στο Μίνσκ της Λευκορωσίας στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Κάθε μέρα, παρά την κατάπαυση του πυρός, χάνουμε ουκρανούς στρατιώτες» στις μάχες με τους φιλορώσους αυτονομιστές, δήλωσε ο Γιάτσενιουκ. Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας κατήγγειλε επίσης τη στάση της Ρωσίας, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι μέλος της ανασφάλειας και όχι ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ.

«Είναι ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, που παραβιάζει τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, γεγονός που είναι απαράδεκτο», είπε ο Γιάτσενιουκ, καταγγέλλοντας την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και την υποστήριξη της Ρωσίας στους αυτονομιστικές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης