Γάζα: Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς νεκρό σε αεροπορική επιδρομή

Γάζα: Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς νεκρό σε αεροπορική επιδρομή

Πρόκειται για το τέταρτο μέλος της οργάνωσης που δολοφονούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις

Γάζα: Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς νεκρό σε αεροπορική επιδρομή
Τη ζωή του έχασε σε ισραηλινή επίθεση ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα πρόκειται για τον Μοχάμεντ αλ-Ουλ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις οικονομικές συναλλαγές της οργάνωσης, με αποτέλεσμα οι ισραηλινές δυνάμεις να έχουν θανατώσει μέχρι στιγμής τέσσερα ηγετικά στελέχη της Χαμάς.

Κλείσιμο
Ο Μοχάμεντ αλ-Ουλ «ήταν ένας από τους σημαντικούς δρώντες μεταξύ των προσώπων της Χαμάς που συνδέονται με δραστηριότητες μεταφοράς χρημάτων που κατευθύνονται για την κατασκευή τρομοκρατικών υποδομών στη Γάζα όπως οι σήραγγες, και για τον λόγο αυτόν ήταν ένας σημαντικός στόχος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Την ίδια στιγμή, δεν είναι σαφές αν υπάρχουν και άλλα θύματα από την αεροπορική επιδρομή, καθώς η επιδρομή σημειώθηκα σε κατοικημένη περιοχή στη συνοικία Ριμάλ.

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε την Πέμπτη τρεις αξιωματούχους των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς. Την προηγούμενη Τρίτη, μάλιστα, είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τον επικεφαλής των ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος αρχικά θεωρήθηκε νεκρός ωστόσο σύμφωνα με τους συγγενείς του βρίσκεται ακόμα εν ζωή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης