Πώς οι selfie ενός στρατιώτη «πρόδωσαν» την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία

Πώς οι selfie ενός στρατιώτη «πρόδωσαν» την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία

Στις φωτογραφίες φαίνεται ένας εκτοξευτής πυραύλων τύπου BUK που «έριξε» το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών

Πώς οι selfie ενός στρατιώτη «πρόδωσαν» την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία
Οι selfie ενός Ρώσου στρατιώτη «πρόδωσαν» τον Πούτιν, που αρνείται κάθε εμπλοκή της Μόσχας στις μάχες που λαμβάνουν χώρα στην ανατολική Ουκρανία, μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.

Ωστόσο, το πλήγμα είναι διπλά βαρύ για το Ρώσο πρόεδρο, αφού οι φωτογραφίες που τράβηξε μόνος τον εαυτό του ο Ρώσος στρατιώτης, όταν βρισκόταν εντός των συνόρων της Ουκρανίας, δείχνουν πως βρίσκεται στο εσωτερικό οχήματος εκτόξευσης πυραύλων παρόμοιο με εκείνον που -όπως όλα δείχνουν- χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 των μαλαισιανών αερογραμμών.

Κλείσιμο


Ο λόγος για το Ρώσο στρατιώτη Alexander Sotkin, ο οποίος αναφέρει πως είναι ειδικός στις επικοινωνίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και ο οποίος «ανέβασε» τις προσωπικές του φωτογραφίες-selfie στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Μάλιστα, στις φωτογραφίες φαίνεται πως βρίσκεται στο εσωτερικό ενός οχήματος εκτόξευσης πυραύλων τύπου BUK. 



Ωστόσο, το περίεργο είναι ότι πολλές από τις φωτογραφίες που έχει «ανεβάσει» στο Instagram, δείχνουν ότι η τοποθεσία του, κατά τη λήψη τους, του ήταν εντός των ουκρανικών συνόρων.

Μάλιστα οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα υποτίθεται ότι αναρτήθηκαν ενώ ο Ρώσος στρατιώτης βρισκόταν στο χωριό Krasnyi Derkul, εννιά χιλιόμετρα από τη ρωσική βάση του Voloshino.



Μια εικόνα που «ανέβηκε» στις 3 Ιουλίου, η οποία φαίνεται να έχει τραβηχτεί στη Ρωσία, δείχνει τον Sotkin μέσα σε ένα τεθωρακισμένο όχημα. Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα, δημοσίευσε μια άλλη φωτογραφία, στην οποία ισχυρίζεται πως βρίσκεται στο χωριό Krasnyi Derkul στην Ουκρανία. Το χωριό αυτό είναι σε περιοχή που έχει καταληφθεί από τους φιλορώσους αντάρτες... Μετέπειτα, νέα φωτογραφία, στις 7 Ιουλίου, δείχνει το Ρώσο στρατιώτη, πίσω, στα σύνορα της Ρωσίας.



Αξίζει να σημειωθεί πως δεν φαίνεται να υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ του Sotkin και της άδοξης πτήσης ΜΗ17 των μαλαισιανών αερογραμμών, η οποία κατερρίφθη από πύραυλο στα ανατολικά της Ουκρανίας, σκοτώνοντας και τους 298 επιβαίνοντες. 



Ωστόσο, τόσο η Ουκρανία όσο και Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροπλάνο ήταν όντως τύπου BUK...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης