Το Curiosity αντιμέτωπο με μικρό αμμόλοφο

Το Curiosity αντιμέτωπο με μικρό αμμόλοφο

Ένα μικρό αλλά όχι αξεπέραστο πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει το διαστημικό όχημα Curiosity της NASA το οποίο βρήκε εμπόδιο στην πορεία του προς μια μικρή κοιλάδα του πλανήτη Άρη, έναν αμμόλοφο ύψους ενός μέτρου

Το Curiosity αντιμέτωπο με μικρό αμμόλοφο
Με προσεκτικούς ελιγμούς θα προσπαθήσουν οι μηχανικοί της NASA να οδηγήσουν το διαστημικό όχημα Curiosity έτσι ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο που συνάντησε στην πορεία του προς μια μικρή κοιλάδα στον πλανήτη Άρη. Ένας αμμόλοφος ύψους ενός μέτρου υπάρχει στην πορεία του μικρού διαστημικού οχήματος και οι επιστήμονες με τον φόβο μήπως αυτό κολλήσει στην άμμο προσπαθούν σταδιακά να το οδηγήσουν στην πορεία του.

Το πέρασμα στο οποίο βρίσκεται τώρα το διαστημικό όχημα δεν έχει τόσο κοφτερούς βράχους όπως προηγούμενα περάσματα στον πλανήτη Άρη τα οποία δημιούργησαν βαθουλώματα στους τροχούς του. Οι επιστήμονες δεν ξεχνούν ότι το 2009 το Spirit είχε βυθιστεί στην άμμο στην επιφάνεια του Άρη ενώ το 2005 το άλλο διαστημικό όχημα το Opportunity κόλλησε για αρκετές εβδομάδες σε αμμόλοφο στον ίδιο πλανήτη.

Οι επιστήμονες της NASA εκφράζουν φόβους για το αν υπάρχουν βράχια κάτω από την άμμο που θα μπορούσαν να παγιδεύσουν το όχημα. Σκοπός του οχήματος είναι να μεταβεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία με την κωδική ονομασία KMS-9 προκειμένου να αναζητήσει ίχνη άνθρακα τα οποία θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι στον Άρη υπήρξε μικροβιακή ζωή πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Τελικός στόχος του οχήματος είναι να προσεγγίσει το βουνό του πλανήτη όπου υπάρχει ο κρατήρας Γκέιλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης