Ουζμπεκιστάν: Έκλεισαν τα τρία κανάλια που είχε η κόρη του προέδρου της χώρας

Ουζμπεκιστάν: Έκλεισαν τα τρία κανάλια που είχε η κόρη του προέδρου της χώρας

Τα τρία κανάλια, Forum TV, SofTS και Markaz-TVM μετέδιδαν κυρίως βιντεοκλίπ της ίδιας της Γκουλνάρα Καρίμοβα και έκλεισαν επισήμως λόγω παραβάσεων

Κι άλλη ληστεία εις βάρος ηλικιωμένων
Ουζμπεκιστάν: Έκλεισαν τα τρία κανάλια που είχε η κόρη του προέδρου της χώρας
Η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου του Ουζμπεκιστάν Ισλάμ Καρίμοφ παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι τα τρία ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια που είχε υπό τον έλεγχό της έκλεισαν, πυροδοτώντας τις φήμες που κυκλοφορούν την τελευταία περίοδο περί διαφωνιών εντός της οικογένειας του ισχυρού άνδρα της χώρας.

«Οσο ανόητο κι αν ακούγεται, ισχύει», έγραψε η Γκουλνάρα Καρίμοβα στο Twitter, απαντώντας στην ερώτηση κάποιου που ζητούσε να πληροφορηθεί αν η Υπηρεσία Τύπου και Πληροφοριών του Ουζμπεκιστάν έκλεισε πραγματικά τα τρία ψυχαγωγικά κανάλια με αφορμή διάφορες "παραβάσεις" που είχαν κάνει.

Κλείσιμο
Τα τρία κανάλια, Forum TV, SofTS και Markaz-TVM μετέδιδαν κυρίως βιντεοκλίπ της ίδιας της Γκουλνάρα Καρίμοβα, η οποία είναι γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Γκουγκούσα, καθώς και ειδήσεις για τις δραστηριότητές της.

Σταμάτησαν να εκπέμπουν στις 21 Οκτωβρίου, μαζί με άλλο ένα κανάλι που φημολογείται ότι ανήκε σε έναν συνεταίρο της.

Τρεις ημέρες αργότερα σταμάτησε και η εκπομπή των τριών ραδιοφωνικών σταθμών που ανήκαν στην Καρίμοβα!

Οι παραβάσεις για τις οποίες κατηγορήθηκαν τα μέσα ενημέρωσης της 40χρονης κόρης του προέδρου αφορούσαν την καταπάτηση των νόμων περί ελεύθερης πληροφόρησης, περί πνευματικών δικαιωμάτων, διαφήμισης και δικαιωμάτων των παιδιών.

Μέχρι τον περασμένο Ιούλιο η Καρίμοβα, που έχει φοιτήσει στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ήταν μόνιμη εκπρόσωπος της χώρας της στην αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και υπεύθυνη για διάφορα πολιτιστικά και φιλανθρωπικά προγράμματα.

Είχε επίσης λανσάρει μια σειρά αρωμάτων και αποσμητικών καθώς και τις δικές της δημιουργίες σε κοσμήματα και ρούχα.

Πολλοί παρατηρητές θεωρούσαν μέχρι πρόσφατα ότι η Γκουγκούσα θα μπορούσε να διαδεχθεί τον πατέρα της, ο οποίος κυβερνά το Ουζμπεκιστάν από το 1989.

Ωστόσο την τελευταία περίοδο πολλαπλασιάστηκαν οι φήμες που την έφεραν σε κόντρα με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με ιστοτόπους της αντιπολίτευσης ο ίδιος ο πρόεδρος διέταξε να κλείσουν οι σταθμοί της κόρης του για να την τιμωρήσει για τα διόλου κολακευτικά σχόλια που έκανε για άλλα μέλη της οικογένειας.

Η Καρίμοβα είχε κατηγορήσει για απρεπή συμπεριφορά την αδελφή της, Λόλα Καρίμοβα-Τιλάγεβα, η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC είχε δηλώσει ότι έχει να της μιλήσει 12 χρόνια...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης