Αμερικανός Γερουσιαστής για την υπόθεση Σνόουντεν: «Ο Πούτιν συμπεριφέρεται σαν νταής»

Αμερικανός Γερουσιαστής για την υπόθεση Σνόουντεν: «Ο Πούτιν συμπεριφέρεται σαν νταής»

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν δηλητηριαστεί, είπε και κάλεσε τον Ομπάμα να ακυρώσει το ταξίδι του στην Αγία Πετρούπολη

Έβαλαν φωτιά σε οίκους ανοχής στα Χανιά!
Αμερικανός Γερουσιαστής για την υπόθεση Σνόουντεν: «Ο Πούτιν συμπεριφέρεται σαν νταής»
Δριμεία επίθεση στη Ρωσία, και προσωπικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη χορήγηση προσωρινού ασύλου στον Έντουαρντ Σνόουντεν εξαπέλυσε Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, έχουν «δηλητηριαστεί».

Σε δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή «Face the Nation» του CBS, ο Τσαρλς Σούμερ, τρίτος στην ιεραρχία των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στενός σύμμαχος του Ομπάμα, κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το θέμα της επίσκεψής του στην Αγία Πετρούπολη τον ερχόμενο μήνα, για τη σύνοδο των G-20.

Κλείσιμο
«Ο πρόεδρος Πούτιν συμπεριφέρεται σαν να είναι ο νταής του σχολείου», είπε χαρακτηριστικά ο Σούμερ και πρόσθεσε: «Από την εμπειρία μου, γνωρίζω ότι οι νταήδες ζητούν όλο και περισσότερα».

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, είπε ότι ο Ομπάμα θα πρέπει να ακυρώσει το πρόγραμμα της διμερούς συνάντησης με τον Πούτιν στη Μόσχα, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο πλαίσιο του ταξιδιού του αμερικανού προέδρου στη Ρωσία, για τη σύνοδο της ομάδας των G20.

Επίσης, δήλωσε ότι προσωπικά θα ζητήσει από τον Ομπάμα να «παροτρύνει τους συμμάχους μας, αν είναι δυνατόν, να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τη σύνοδο κορυφής της G-20 από την Αγία Πετρούπολη σε κάποια άλλη πόλη διαφορετικής χώρας» και σημείωσε ότι λόγω του θέματος Σνόουντεν, «οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας (...) είναι πιο δηλητηριασμένες από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο».

Αλλά και ο επίσης Δημοκρατικός Γερουσιαστής Πολ Ράιαν μιλώντας και αυτός στο CBS, είπε πως συμφωνεί με τον Σούμερ ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τις ενέργειες της Ρωσίας. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν ο Ομπάμα τελικά θα σταματήσει στη Μόσχα καθ’ οδόν για την Αγία Πετρούπολη, για τη συνάντηση με τον Πούτιν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης