«Λάδωσε» ο Καντάφι το στενότερο συνεργάτη του Σαρκοζί;

«Λάδωσε» ο Καντάφι το στενότερο συνεργάτη του Σαρκοζί;

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Κλοντ Γκεάν - Ο κ. Γκεάν ήταν ίσως ο στενότερος συνεργάτης του κ. Σαρκοζί, το alter ego του πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας

«Λάδωσε» ο Καντάφι το στενότερο συνεργάτη του Σαρκοζί;
Σκληρό χτύπημα στον πρώην πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί αποτελούν οι αποκαλύψεις Γαλλολιβανέζου επιχειρηματία ότι τα 50 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Μουαμάρ Καντάφι για την προεκλογική εκστρατεία του τέως προέδρου της Γαλλίας το 2007 εκτός από τον Σαρκοζί είχαν ως παραλήπτη και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν. 

Σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Γκεάν βρέθηκε το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, γεγονός που έχει προκαλέσει αναταραχή στη γαλλική κοινή γνώμη. Ο κ. Γκεάν ήταν ίσως ο στενότερος συνεργάτης του κ. Σαρκοζί, το alter ego του πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Στην αρχή της προεδρικής θητείας του κ. Σαρκοζί ο κ. Γκεάν ήταν διευθυντής του προεδρικού γραφείου και στη συνέχεια ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών. 
Κλείσιμο

Οι αποκαλύψεις του γαλλολιβανέζου επιχειρηματία, Ζιαντ Τακιεντίν στο οικονομικό κανάλι "BFM" έσκασαν σαν «βόμβα» στην υπόθεση χρηματισμού από τον Καντάφι της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί. Ο Τακιεντίν έχει επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί από τις γαλλικές αρχές ως μεσάζων στις επαφές με τον αραβικό κόσμο .

Ο γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας είναι ο πρώτος που εμπλέκει στην υπόθεση τον Κλοντ Γκεάν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είχε σειρά επαφών με τον Λίβυο διπλωμάτη Μπασίρ Σαλέχ, το δεξί χέρι του Καντάφι που είχε φυγαδευτεί στη Γαλλία πριν από την πτώση του τέως Λίβυου ηγέτη και ο οποίος χρειάσθηκε να φύγει επειγόντως προς άγνωστη κατεύθυνση λόγω «κόκκινης κάρτας» στην Ιντερπόλ. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι αμφιλεγόμενες δοσοληψίες γίνονταν ιδιοχείρως σε μετρητά ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών. 

Για τον Σαρκοζί, πάντως, ένα είναι σίγουρο: τα μπλεξίματά του με τη Δικαιοσύνη είναι προφανές ότι δεν έχουν τελειώσει με την  κυβέρνηση Ολάντ να τρίβει τα χέρια της...

Κι ενώ η δικαστική έρευνα για την υπόθεση χρηματισμού της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί από το καθεστώς Καντάφι βρίσκεται σε εξέλιξη, οι νέες αποκαλύψεις είναι βούτυρο στο ..ψωμί της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου ολισθαίνει συνεχώς και η αξιοπιστία του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα μετά τα φορολογικά σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας κι ενοχοποιούν στενούς συνεργάτες του . Την ίδια ώρα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο γαλλικός λαός θα προτιμούσε τον Σαρκοζί για πρόεδρο της χώρας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης