Ο Καντάφι χρηματοδότησε τον Σαρκοζί με 50 εκατ.δολάρια

Ο Καντάφι χρηματοδότησε τον Σαρκοζί με 50 εκατ.δολάρια

Σύμφωνα με κατάθεση Λιβανέζου επιχειρηματία στη γαλλική δικαιοσύνη ο Καντάφι ήταν σταθερός χορηγός του τέως προέδρου της Γαλλίας από το 2006

Ο Καντάφι χρηματοδότησε τον Σαρκοζί με 50 εκατ.δολάρια
Ο Νικολά Σαρκοζί  έλαβε το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων από τον πρώην Λίβυο δικτάτορα, Μουαμάρ Καντάφι, στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2006, σύμφωνα με δηλώσεις Γάλλου δικαστή.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Independent», η δήλωση αυτή βασίζεται σε ισχυρισμούς ενός Λιβανέζου επιχειρηματία, σύμφωνα με τους οποίους, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έλαβε 50 εκατομμύρια δολαρίων ευρώ από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης κατά την πρώτη του προεκλογική εκστρατεία το 2006. Και μάλιστα τα τσεκ συνεχίστηκαν αφότου ο κ. Σαρκοζί εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας.

Τους ισχυρισμούς αυτούς κάνει ο επιχειρηματίας Ζιαντ Τακιεντίν ο οποίος ανακρίνεται από τις γαλλικές αρχές. Καταθέτοντας ενώπιον Γάλλου δικαστή δήλωσε ότι έχει στην διάθεσή του αποδεικτικά στοιχεία για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην ένοικου των Ηλυσίων από το καθεστώς της Λιβύης. Ο ίδιος ήταν μεσολαβητής σε νόμιμες αλλά και παράνομες συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Γαλλίας και χωρών της Μέσης Ανατολής τα τελευταία 20 χρόνια.

Κλείσιμο
Επιπλέον, ο Τακιεντίν είπε ότι έγιναν αρκετές συναντήσεις πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2007 ανάμεσα στον Μπασίρ Σάλεχ, τότε ειδικό γραμματέα του Λίβυου δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι και τον Κλοντ Γκεάν, διευθυντή του γραφείου του Νικολά Σαρκοζί όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, προτού αναλάβει την γαλλική προεδρία.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο Λιβανέζος επιχειρηματίας δεν δίστασε να δηλώσει: «Ναι, η Λιβύη χρηματοδότησε τον Σαρκοζί».

Οι ισχυρισμοί του Τακιεντίν απορρίφθηκαν ως «εξοργιστικές» από πηγές που πρόσκεινται στο Νικολά Σαρκοζί.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρώτες καταγγελίες περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2006 έγιναν από το γιο του Καντάφι, Σαϊφ αλ Ισλάμ τον Μάρτιο του 2011 ενώ η Γαλλία ετοιμαζόταν να επέμβει στη Λιβύη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης