Το σχολείο της Μαλάλα Γιουσουφζάι την τίμησε σε ιδιωτική τελετή
Οι μαθητές του σχολείου της νεαρής Πακιστανής ακτιβίστριας Μαλάλα Γιουσουφζάι, που μάχεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και δέχθηκε επίθεση πριν ένα μήνα από τους Ταλιμπάν, πήραν μέρος σήμερα σε μια ιδιωτική τελετή προς τιμή της παρά τις απειλές των ανταρτών...
UPD:
Οι μαθητές του σχολείου της νεαρής Πακιστανής ακτιβίστριας Μαλάλα Γιουσουφζάι, που μάχεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και δέχθηκε επίθεση πριν ένα μήνα από τους Ταλιμπάν, πήραν μέρος σήμερα σε μια ιδιωτική τελετή προς τιμή της παρά τις απειλές των ανταρτών.
Το Πακιστάν γιορτάζει σήμερα την Ημέρα της Μαλάλα προς τιμήν του 15χρονου κοριτσιού που επέζησε της επίθεσης εναντίον της από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν και πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βρετανίας.
«Τελέσαμε μια ειδική προσευχή και ανάψαμε κεριά για τη Μαλάλα. Όλοι οι μαθητές του σχολείου ήταν παρόντες (…), αλλά δεν επρόκειτο για μια τελετή ανοιχτή στο κοινό, καθώς το σχολείο μας και οι μαθητές μας εξακολουθούν να δέχονται απειλές» δήλωσε η Μαριάμ Χάλιντ διευθύντρια του σχολείου Χούσχαλ, στο οποίο φοιτούσε η Μαλάλα.
Η διεύθυνση του σχολείου, που βρίσκεται στην Μινγκόρα την κεντρική πόλη της κοιλάδας Σαβάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν από το 2007 ως το 2009, ζήτησε επίσης από τους μαθητές να μην μιλήσουν στα ΜΜΕ σήμερα, ώστε να μην τραβήξουν την προσοχή των ανταρτών.
Κλείσιμο
Εξάλλου, στη Μινγκόρα δεν έχει προγραμματιστεί καμία δημόσια τελετή σήμερα για την παγκόσμια ημέρα υπέρ της Μαλάλα και των περισσότερων από 32 εκατομμυρίων κοριτσιών σε όλο τον κόσμο που δεν μπορούν να φοιτήσουν σε σχολεία.
Πάντως οι μαθητές των γειτονικών σχολείων εξήραν τη νεαρή ακτιβίστρια. «Είναι η ηρωίδα της χώρας μας, εκπροσωπεί την ταυτότητα της κοιλάδας Σαβάτ και των Παστούν» της κυριότερης φυλής που ζει στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δήλωσε η Αμπαϊντούλαχ, 15 ετών, μαθήτρια στο σχολείο Σάρους, περίπου 100 μέτρα μακριά από το σχολείο της Μαλάλα.
«Ύστερα από την επίθεση εναντίον της έχουμε αποκτήσει περισσότερη θέληση για μάθηση και γενναιότητα για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή της, που είναι να διαδοθεί η εκπαίδευση» είπε η Άσμα Χαν, μια μαθήτρια 12 ετών, «καλή φίλη» της Μαλάλα.
Το πρόγραμμα Female Founders Hub @ Hospitality, από το WHEN και με την ουσιαστική υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, προσφέρει ευκαιρίες μάθησης, mentoring και δικτύωσης σε γυναίκες επαγγελματίες του HORECA.
Οι μοναδικές φόρμουλες της LA VIE EN ROSE κάνουν κάθε στιγμή ομορφιάς να μοιάζει με μικρή γιορτή – Ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές που θα μονοπωλήσουν τη φετινή λίστα δώρων.
Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, πιέζουν και μικραίνουν, θα ήθελες να υπάρχουν κάποιες μικρές απολαύσεις που θα μπορείς να τις απολαμβάνεις λίγο περισσότερο, όπως τη νέα ΙΟΝ Σοκοφρέτα Double Choco