«Οι μνήμες από την επίθεση δεν έχουν σβήσει...»

«Οι μνήμες από την επίθεση δεν έχουν σβήσει...»

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο, η νεαρή και λιγότερο γνωστή Καϊνάτ, μιλά από το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται για την επίθεση που δέχτηκαν με τη Μαλάλα από τους Ταλιμπάν…

«Οι μνήμες από την επίθεση δεν έχουν σβήσει...»
Έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν από τους Ταλιμπάν του Πακιστάν και γνωρίζοντας τι ακριβώς είχε συμβεί στη φίλη και συμμαθήτριά της, Μαλάλα, η Καϊνάτ –επίσης θύμα εκείνου του βίαιου και αδικαιολόγητου χτυπήματος- μίλησε αποκλειστικά στο CNN για τα όσα πέρασε, για τις άγρυπνες νύχτες μετά την επίθεση και για την πίστη της στη θέση πως τα κορίτσια έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, παντού στον κόσμο.

Μολονότι οι θύτες τους έχουν δώσει όρκο να σκοτώσουν τη Μαλάλα επειδή στηρίζει την εκπαίδευση των γυναικών στο Πακιστάν και πάει κόντρα στα όσα –σύμφωνα με τους Ταλιμπάν- αναφέρει η Σαρία, η Καϊνάτ, με το μυαλό στη φίλη της που νοσηλεύεται σε βρετανική κλινική, υπόσχεται κι αυτή με τη σειρά της πως η πάλη της δεν θα έχει τέλος.

Η ίδια βρίσκεται σε νοσοκομείο στην Μινγκόρα του Πακιστάν -στην κοιλάδα Σουάτ, εκεί όπου έλαβε χώρα το περιστατικό με το λεωφορείο που μετέφερε της μαθήτριες, πριν από μερικές ημέρες. Η κοιλάδα Σουάτ, ήδη από το 2008 οπότε και την κατέλαβαν, θεωρείται προπύργιο των Πακιστανών Ταλιμπάν- αφού κατά την επίθεση, τραυματίστηκε στον δεξί της ώμο.

Κλείσιμο
«Θέλω να πω σε όλα τα κορίτσια να συνεχίσουν αυτό που έκαναν και να μορφωθούν» είπε η ίδια, με την απλότητα που ταιριάζει σε ένα παιδί και, παράλληλα, με σοβαρότητα που δεν θα έπρεπε να έχει ακόμα, αλλά η κατάστασή της, της το επιβάλλει.

«Εδώ, η εκπαίδευση των κοριτσιών είναι σημαντικότερο ζήτημα από αυτή των αγοριών, καθώς, τα αγόρια μπορούν να ακολουθήσουν ό,τι επάγγελμα επιθυμούν, όχι, όμως και τα κορίτσια. Εκείνα πρέπει να ασχοληθούν με δουλειές τόσο σοβαρές που να τις κάνουν να αισθάνονται ασφαλείς (και αυτό απαιτεί εκπαίδευση).

Η Καϊνάτ, με τόλμη λέει ότι δεν μετανιώνει για τη στάση της απέναντι στους Ταλιμπάν και εύχεται «με τη βοήθεια του Θεού, να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης