Βραβείο για το θάρρος της θα απονεμηθεί στη 14χρονη Πακιστανή μαθήτρια

Βραβείο για το θάρρος της θα απονεμηθεί στη 14χρονη Πακιστανή μαθήτρια

Η ιστορία της 14ρονης Πακιστανής μαθήτριας, Μαλάλα Γιουσουφζάι, που συγκίνησε όλο τον κόσμο, δεν πέρασε απαρατήρητη από τις πακιστανικές αρχές

Βραβείο για το θάρρος της θα απονεμηθεί στη 14χρονη Πακιστανή μαθήτρια
Η ιστορία της 14ρονης Πακιστανής μαθήτριας, Μαλάλα Γιουσουφζάι, που συγκίνησε όλο τον κόσμο, δεν πέρασε απαρατήρητη από τις πακιστανικές αρχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, στην ανήλικη θα απονεμηθεί βραβείο για τι θάρρος της.

Από την άλλη βέβαια οι Ταλιμπάν επιμένουν και δηλώνουν πως η επίθεση ήτα απολύτως δικαιολογημένη!
Κλείσιμο

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του Πακιστανού υπουργού σε δύο από τις συμμαθήτριές της, οι οποίες τραυματίστηκαν επίσης από την επίθεση των Ταλιμπάν την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε πως «η επίθεση σχεδιάστηκε στο Αφγανιστάν», ενώ οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε αρκετές συλλήψεις ανθρώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

Η Μαλάλα, η οποία τραυματίστηκε από σφαίρες στον ώμο και το κεφάλι στις 9 Οκτωβρίου στη Μινγκόρα, τη μεγαλύτερη πόλη της κοιλάδας Σουάτ, μεταφέρθηκε τη  Δευτέρα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και εισήχθη στο νοσοκομείο Κουίν Ελίζαμπεθ, το οποίο ειδικεύεται στην αποκατάσταση τραυματιών πολέμου, όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι Πακιστανοί γιατροί είχαν καταφέρει να απομακρύνουν μια σφαίρα που είχε σφηνωθεί κοντά στην σπονδυλική στήλη της Μαλάλα μία ημέρα μετά την επίθεση, όμως τώρα το 14χρονο κορίτσι χρειάζεται ειδική παρακολούθηση.

Στο μεταξύ οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι η πακιστανή μαθήτρια άξιζε να πεθάνει γιατί είχε εκφραστεί εναντίον των ανταρτών και υπέρ του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν χαρακτήρισαν τη Μαλάλα «κατάσκοπο της Δύσης». 

«Για την κατασκοπεία αυτή, οι άπιστοι της προσέφεραν ανταμοιβές. Και το Ισλάμ διατάσσει τη δολοφονία όσων κατασκοπεύουν για τον εχθρό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

«Έγινε στόχος γιατί μίλησε κατά των Ταλιμπάν, ενώ συναναστρεφόταν αισχρούς ξένους και εξιδανίκευε τον μεγαλύτερο εχθρό του Ισλάμ, τον Μπαράκ Ομπάμα», προσθέτουν οι Ταλιμπάν.

«Δεν της επιτεθήκαμε επειδή ύψωσε τη φωνή της υπέρ της εκπαίδευσης. Της επιτεθήκαμε επειδή ήταν αντίθετη με τους μουτζαχεντίν (ιερούς πολεμιστές)», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Η σαρία (ο ισλαμικός νόμος) αναφέρει ότι ένα παιδί μπορεί να δολοφονηθεί επειδή μιλά κατά του Ισλάμ».

Εξάλλου, άνθρωποι που ισχυρίζονταν ότι είναι συγγενείς της Μαλάλα διώχθηκαν από το νοσοκομείο Κουίν Ελίζαμπεθ, όπου νοσηλεύεται, όπως ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο, διαβεβαιώνοντας όμως ότι «δεν υπάρχει καμία ανησυχία» για την ασφάλειά της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης