Πακιστάν: Μηνιαίο επίδομα σε οικογένειες εάν στέλνουν τα παιδιά του στο σχολείο

Πακιστάν: Μηνιαίο επίδομα σε οικογένειες εάν στέλνουν τα παιδιά του στο σχολείο

Οι οικογένειες περισσότερων από 3 εκατ. φτωχών παιδιών στο Πακιστάν θα λαμβάνουν οικονομικό επίδομα εάν στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας...

Πακιστάν: Μηνιαίο επίδομα σε οικογένειες εάν στέλνουν τα παιδιά του στο σχολείο
Οι οικογένειες περισσότερων από 3 εκατ. φτωχών παιδιών στο Πακιστάν θα λαμβάνουν οικονομικό επίδομα εάν στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, ενώ η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε «Ημέρα της Μαλάλα» προς τιμήν της μαθήτριας που πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως κάθε φτωχή οικογένεια θα λαμβάνει επίδομα 2 δολαρίων μηνιαίως για κάθε παιδί της που φοιτά στο δημοτικό.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και τη Βρετανία και τα κονδύλια θα διατίθενται μέσω του κυβερνητικού προγράμματος Στήριξης Εισοδήματος Μπεναζίρ, που έχει καταρτισθεί για να καταβάλει μικρά επιδόματα σε αναξιοπαθούσες οικογένειες. Οι οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ήδη λαμβάνουν 10 δολάρια μηνιαίως για τις βασικές δαπάνες τους.

Έπειτα από την εφαρμογή ενός ανάλογου επιδοτούμενου προγράμματος στην επαρχία Παντζάμπ, η έκθεση της Παγκοσμίου Τράπεζας διαπιστώνει μία αύξηση 9% των εγγραφών κοριτσιών στα σχολεία την τελευταία διετία, όπως υπογραμμίζει η Αλάφια Ζογιάμπ, συντονίστρια για τη Νότιο Ασία της διαδυκτιακής ΜΚΟ Ayaaz.

Ο ΟΗΕ κήρυξε τη σημερινή «Ημέρα της Μαλάλα» ένα μήνα ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε η 15χρονη Μαλάλα Γιουσουφζάι από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν και δύο συμμαθητριών της διότι είχαν καταφερθεί ανοικτά κατά τους.

Στις ημέρες που ακολούθησαν, η Μαλάλα αναδείχθηκε σε παγκόσμιο πρότυπο και πολλοί ηγέτες κρατών υποσχέθηκαν να συνδράμουν την εκστρατεία της για την εκπαίδευση των κοριτσιών. Η Μαλάλα Γιουσουφζάι αναρρώνει πλέον από το τραύμα που υπέστη στο κεφάλι σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Εχθές, ο Πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Ζαρνταρί προσέθεσε και τη δική του υπογραφή στη διεθνή αίτηση, που υπογράφεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και με την οποία ζητούν από το Πακιστάν να επιδοτήσει τις οικογένειες που στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο.

«Τα όνειρα της Μαλάλα αποτελούν ό,τι είναι καλύτερο για το Πακιστάν» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν ενώ. Παράλληλα, χιλιάδες Βρετανοί ζήτησαν από την κυβέρνησή τους να προτείνει τη Μαλάλα για το Νόμπελ Ειρήνης για τη δράση της να προωθήσει την εκπαίδευση των κοριτσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης