Συνάντηση Ταγιάνι-Φιντάν στη Ρώμη: Συζήτησαν για Ουκρανία και Λιβύη

Συνάντηση Ταγιάνι-Φιντάν στη Ρώμη: Συζήτησαν για Ουκρανία και Λιβύη

Η Ιταλία επανέλαβε την πρότασή της για τις εγγυήσεις ασφάλειας της Ουκρανίας, με σημείο αναφοράς το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ - Χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα η Λιβύη και η Τουρκία είναι σε θέση να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο  είπε ο Ταγιάνι

Συνάντηση Ταγιάνι-Φιντάν στη Ρώμη: Συζήτησαν για Ουκρανία και Λιβύη
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι συναντήθηκε απόψε στη Ρώμη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

«Με την Τουρκία μπορούμε να συνεργαστούμε αποδοτικά για την ειρήνη στην Ουκρανία. Η Άγκυρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για τη διευκόλυνση του διαλόγου», δήλωσε ο Ταγιάνι. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Ιταλία επανέλαβε την πρότασή της για τις εγγυήσεις ασφάλειας της Ουκρανίας, με σημείο αναφοράς το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» και ότι «συζητήθηκε και το θέμα της θαλάσσιας αποναρκοθέτησης, τομέα στον οποίο η Ιταλία διαθέτει μεγάλη εμπειρία».

«Η Μεσόγειος είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να μείνει ένα γεωγραφικό σημείο-κλειδί. Η χώρα μας έχει υιοθετήσει σταθερή γραμμή κατά της παράτυπης μετανάστευσης», υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. «Η Τουρκία κατέγραψε μείωση των ροών από τη Μέση Ανατολή και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ιταλία», είπε ο Φιντάν.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Λιβύη, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «στόχος μας είναι να επικρατήσει σταθερότητα στη Λιβύη, με τον τερματισμό των συγκρούσεων και την προκήρυξη εκλογών. Πριν από όλα αυτά, όμως, χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα. Θεωρώ ότι η Τουρκία είναι σε θέση να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο και ότι μπορούμε να συνεργαστούμε. Αποτελεί κοινό μας συμφέρον η Λιβύη να χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και ευδαιμονία. Μια χώρα στην οποία να μπορεί κανείς να επενδύει, υπέρ της ευημερίας όλων».

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζουν όλα τα ευρώ, τέλος τα 500άρικα - Με τη φωτογραφία της Κάλλας τα χαρτονομίσματα των €5

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που 59χρονος ανοίγει πυρ εναντίον εργαζομένων σε απορριμματοφόρο στου Γκύζη

Καταγγέλλουν κενό ασφαλείας στη μοιραία ομιλία του Κερκ: Η σκοτεινή φιγούρα με την οποία ψάχνουν τον δράστη - Τη ριζοσπαστική αριστερά «δείχνει» ο Τραμπ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης