Εντυπωσιακή έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη - Λάβα σε ύψος όσο ο Πύργος του Άιφελ, δείτε βίντεο
Η τελευταία έκρηξη είχε σημειωθεί στις 23 Δεκεμβρίου
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Χαβάη, καθώς ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη εξερράγη ξανά, προσφέροντας παράλληλα ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ηφαιστείων της Χαβάης, εκτοξεύονται πίδακες λάβας που φτάνουν σε ύψος έως και 300 μέτρα – σχεδόν όσο ο Πύργος του Άιφελ.
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα καταγράφεται με διακυμάνσεις από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η τελευταία έκρηξη είχε σημειωθεί στις 23 Δεκεμβρίου, όμως η δραστηριότητα του ηφαιστείου παρουσιάζει διακοπτόμενη ένταση, με περιόδους ηφαιστειακής εκτόνωσης που διαρκούν από μόλις 13 ώρες έως και οκτώ ημέρες.
Ο σύγχρονος maritime professional διαχειρίζεται υπερσύγχρονα πλοία, διεθνή πληρώματα και διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Ποια εκπαίδευση σε προετοιμάζει πραγματικά για αυτόν τον κόσμο;
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.