Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του 95χρονου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου που από τις 30 Δεκεμβρίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Τιράνων. Ετσι κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Αθήνα και για τον σκοπό αυτό διατέθηκε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ώστε να στηθεί αερογέφυρα σωτηρίας για έναν από τους πλέον αγαπητούς ιεράρχες της Ορθοδοξίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την διακομιδή του θα κάνει ομάδα ιπτάμενου υγειονομικού προσωπικού του ΕΚΑΒ, ενώ, αναμένεται να εισαχθεί για νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Πάντως, η κατάστασή του κρίνεται ελεγχόμενη, ενώ σύμφωνα με αναφορές έχει υποστεί γαστρορραγία.
Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αλβανίας πριν από μερικές μέρες και τότε είχε γίνει γνωστό ότι είχε προσβληθεί από εποχιακή ίωση.
Τότε, ανακοίνωση στο λογαριασμό του Αρχιεπισκόπου στο Facebook αναφερόταν: «Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήχθη προληπτικά στο νοσοκομείο Υγεία Τιράνων για παρακολούθηση, ύστερα από εμφάνιση εποχιακής ίωσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι απολύτως σταθερή, οι θεράποντες ιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία τους».
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2020 ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είχε νοσηλευτεί ξανά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με κορωνοϊό. Ο μακαριώτατος κ.κ.Αναστάσιος διακονεί την ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας από το 1991 και είναι κατά κυριολεξία εκείνος που την έφτιαξε.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.