Ελεύθερος αφέθηκε ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ, μετά από μία εβδομάδα κράτησης. Ο 27χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία για βιασμό.
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι κατηγορήθηκε ότι είχε «σεξουαλική επαφή με πρόσωπο που είναι αναίσθητο ή για άλλους λόγους ανίκανο να αντισταθεί στην πράξη», ανέφερε η αστυνομία.
Στη Νορβηγία, η προκαταρκτική κατηγορία προηγείται της επίσημης κατηγορίας και επιτρέπει στις αρχές να κρατούν υπόπτους κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Σύμφωνα με το AP, αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ ο εισαγγελέας δήλωσε ότι η αστυνομία εξέτασε τα αποδεικτικά στοιχεία που κατασχέθηκαν και μίλησε με μάρτυρες.
Οι συλλήψεις
Για την ιστορία, ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι είχε συλληφθεί και στις 4 Αυγούστου μετά από καβγά με γυναίκα εντός διαμερίσματος στο Όσλο και κατηγορήθηκε για πρόκληση σωματικών βλαβών. Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία είχε βρει ένα μαχαίρι σφηνωμένο σε έναν τοίχο του υπνοδωματίου της γυναίκας. Στη συνέχεια, ο Χόιμπι συνελήφθη ξανά τον Σεπτέμβριο για την παραβίαση περιοριστικού μέτρου.
Ο Χόιμπι και τα ετεροθαλή αδέλφια του - η πριγκίπισσα 'Ινγκριντ Αλεξάντρα, 20 ετών, και ο πρίγκιπας Σβέρε Μάγκνους, 18 ετών - ανατράφηκαν όλοι μαζί από την Μέτε-Μάριτ και τον Χάακον.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.