Σκάνδαλο στο Μεξικό: Μια κότα θυσιάσθηκε στο θεό της βροχής μέσα στην Γερουσία

Σκάνδαλο στο Μεξικό: Μια κότα θυσιάσθηκε στο θεό της βροχής μέσα στην Γερουσία

Το Σύνταγμα του Μεξικού προβλέπει ότι αρμόζει «να γίνονται σεβαστές οι παραδόσεις των αυτόχθονων λαών» υποστήριξε ο γερουσιαστής που οργάνωσε τη θυσία

mexico-thisia
Μια κότα θυσιάσθηκε χθες, Τετάρτη, στη μεξικανική Γερουσία για να προσφερθεί το αίμα της στον προκολομβιανό θεό της βροχής Τλάλοκ, μια τελετή που προκάλεσε κύμα αγανάκτησης.

Η πρωτοφανής σκηνή μεταδόθηκε από τα κοινοβουλευτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως διακόπηκε όταν ένας συμμετέχων, με φόντο ήχους τυμπάνων, έκοψε το λαιμό του πτηνού και συγκέντρωσε το αίμα του σε ένα δοχείο.

SACRIFICAN a una gallina en el Senado como ofrenda a Tláloc por el Día de la Lluvia


Κλείσιμο
Η τελετή είχε οργανωθεί από τον γερουσιαστή Αντόλφο Γκόμες, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Morena, και είχε ανακοινωθεί από τα θεσμικά δίκτυα της Γερουσίας. Όμως το βράδυ οι επικεφαλής του σώματος αποστασιοποιήθηκαν απ' αυτή την πρωτοβουλία, ρίχοντας την ευθύνη μόνο στο συγκεκριμένο γερουσιαστή.

Η νομοθετική εξουσία «δεν εγκρίνει με κανένα τρόπο τα αναφερθέντα γεγονότα και θα λάβει τα αρμόζοντα πειθαρχικά μέτρα έναντι του υπεύθυνου γερουσιαστή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Γκόμες δικαιολογήθηκε επικαλούμενος τα αρχαία έθιμα. Το Σύνταγμα του Μεξικού προβλέπει ότι αρμόζει «να γίνονται σεβαστές οι παραδόσεις των αυτόχθονων λαών» της χώρας, υπογράμμισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ενώσεις για την προστασία των ζώων υπενθύμισαν αντιθέτως ότι οι θυσίες και η κακομεταχείριση ζώων απαγορεύονται στην Πόλη του Μεξικού.

Η οργάνωση Anima Naturalis Mexico ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του γερουσιαστή και ότι καλεί σε διαδήλωση σήμερα μπροστά από τη Γερουσία για να απαιτηθεί η παραίτησή του.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις σήμερα:

Τα κορίτσια του Scorpios Bar μιλούν για το μαγαζί, τον τσακωμό τους και τους... μαμάκηδες Έλληνες

Η περιπέτεια του πατέρα του Καλλιάνου για να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του «Αττικόν», η απάντηση Γεωργιάδη και οι εξηγήσεις του νοσοκομείου

«Ευθεία βολή και όποιον πάρει ο Χάρος» - Οι διάλογοι των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης