Ισραήλ: Πιέσεις να ανακηρυχθούν «τρομοκρατική οργάνωση» οι Φρουροί της Επανάστασης

Ισραήλ: Πιέσεις να ανακηρυχθούν «τρομοκρατική οργάνωση» οι Φρουροί της Επανάστασης

Μαζικό αίτημα σε δεκάδες χώρες από το Ισραήλ για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν

frouroi_diadilosi
Διπλωματικό «πόλεμο» κηρύσσει το Τελ Αβίβ στην Τεχεράνη με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι ηγείται αυτής της επίθεσης.

Tην ώρα που η κυβέρνηση Νετανιάχου εξετάζει μια στρατιωτική απάντηση εναντίον της Τεχεράνης, ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσε με πυραύλους και drones ξημερώματα Κυριακής, ο Ισραηλινός υπουργός Eξωτερικών, Ισραήλ Κατς, έχει αποστείλει επιστολές σε δεκάδες χώρες ζητώντας την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν για το πυραυλικό του πρόγραμμα, όπως γράφει η εφημερίδα Jerusalem Post.

«Σήμερα το πρωί απέστειλα επιστολές σε 32 χώρες και μίλησα με δεκάδες υπουργούς Εξωτερικών και κορυφαίες προσωπικότητες ανά τον κόσμο απαιτώντας την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν για το πυραυλικό του πρόγραμμα», έγραψε σε μήνυμά του ο Ισραήλ Κατς στο Twitter.

O ίδιος ζήτησε επίσης να ανακηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, «ως ένας τρόπος περιορισμού και αποδυνάμωσης του καθεστώτος της Τεχεράνης». Πρόσθεσε επίσης ότι «Το Ιράν πρέπει να σταματήσει τώρα, προτού να είναι πολύ αργά».

Σημειώνεται ότι, το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης είναι η ελίτ των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ιδρύθηκε από τον Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 με σκοπό να αποτρέψει ένα πραξικόπημα και να προστατεύει την κρατική ιδεολογία.

Το σώμα αυτό έχει εκατοντάδες χιλιάδες φρουρούς στην υπηρεσία του, συμπεριλαμβανομένης της διαβόητης πολιτοφυλακής Μπασίτζ. Ανώτατος διοικητής είναι ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, που έχει τον τελευταίο λόγο σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Χάος σε δικαστήριο του Μέιν μετά την ανακοίνωση ποινής άνδρα που σκότωσε την πρώην του με 100 μαχαιριές - Δείτε βίντεο

Μετά τα 33αρια έρχονται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σκόνη και βροχές - Δείτε χάρτες

Τι συνέβη την πρώτη ημέρα της ποινικής δίκης του Τραμπ - Οι αντιδράσεις και το αίτημα του πρώην προέδρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης