Πτώση της ακροδεξιάς δείχνουν δημοσκοπήσεις στη Γερμανία - Το AfD όμως παραμένει δεύτερο κόμμα

Πτώση της ακροδεξιάς δείχνουν δημοσκοπήσεις στη Γερμανία - Το AfD όμως παραμένει δεύτερο κόμμα

Η Χριστιανική Ένωση είναι ισχυρότερη από το SPD - Μικρή άνοδο για τους σοσιαλδημοκράτες, μόλις μια μονάδα

afdgerm
Πτώση δυνάμεων, αλλά διατήρηση της δεύτερης θέσης δείχνει η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD το ακροδεξίο γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Ταυτόχρονα, κανένα από τα παραδοσιακά κόμματα δεν φαίνεται να ωφελείται.

Αντιθέτως, πάνω από το όριο εισόδου στην Bundestag φαίνεται να παγιώνεται η νεοσύστατη «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW).

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει πρώτη δύναμη με 30% και απώλεια μίας μονάδας από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ακολουθεί η AfD με 18% και απώλεια επίσης μίας μονάδας. Ενδεικτικά, τον Ιανουάριο η AfD συγκέντρωνε στην ίδια δημοσκόπηση 23%. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) κερδίζει, αντιθέτως, μία μονάδα και φθάνει στο 16% και ακολουθούν χωρίς μεταβολή οι Πράσινοι με 13%, η BSW με 6% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5%.

«Πολιτικά και αριθμητικά, οι πιθανότεροι κυβερνητικοί συνασπισμοί θα μπορούσαν να προέλθουν από συνεργασία CDU/CSU-SPD ή CDU/CSU-SPD-Πρασίνων. Την ίδια ώρα, η BSW έχει ήδη διπλάσιο ποσοστό από την Αριστερά, στην οποία ανήκε μέχρι πρόσφατα. Η Χριστιανική Ένωση είναι ισχυρότερη από το SPD και τους Πράσινους μαζί και οι Πράσινοι με το FDP συγκεντρώνουν ποσοστό ίσο με αυτό μόνης της AfD», επισημαίνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης