Διεθνή ΜΜΕ για τον «Ρόκι Μακρόν»: Μήνυμα προς τον Πούτιν οι φωτογραφίες του να προπονείται στο μποξ;

Διεθνή ΜΜΕ για τον «Ρόκι Μακρόν»: Μήνυμα προς τον Πούτιν οι φωτογραφίες του να προπονείται στο μποξ;

Ποικίλες οι αντιδράσεις για τον Γάλλο πρόεδρο που ρίχνει μπουνιές σε σάκο του μποξ, φορώντας ένα t-shirt που αναδεικνύει το μυώδες σώμα του

macron_ekso_soazig
Ποικίλες αντιδράσεις στα social media και τα διεθνή ΜΜΕ έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση φωτογραφιών του Εμανουέλ Μακρόν, με τον Γάλλο πρόεδρο να ρίχνει μπουνιές σε σάκο του μποξ φορώντας ένα μαύρο t-shirt το οποίο αναδεικνύει το μυώδες σώμα του.

«Ο Ρόκι Μακρόν» γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild σχολιάζοντας τον ένοικο των Ηλυσίων να γυμνάζεται και μάλιστα εντατικά αποκτώντας ένα γερό αθλητικό σώμα. Το περίεργο είναι, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος, ότι, ο σύζυγος της «πρώτης κυρίας» της Γαλλίας δεν μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες φωτογραφήσεις.

bild_macron


Κλείσιμο
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν χθες στο Instagram από την επίσημη φωτογράφο του Γάλλου προέδρου Soazig de la Moissonnière, δείχνουν τον Μακρόν φαίνεται πιο αποφασισμένο από ποτέ.

Με βάση πάντως τα λεγόμενα της συζύγου του, Μπριζίτ Μακρόν, ο πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας προπονείται στο μποξ «δύο φορές την εβδομάδα» επί 45 λεπτά (τη φορά).

Υπάρχουν ορισμένοι αναλυτές όπως και ακόλουθοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρούν ότι η επιλογή του Μακρόν να δώσει στη δημοσιότητα αυτές τις φωτογραφίες έρχονται σε μία συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, όπως γράφει η εφημερίδα Guardian.



Το ίδιο δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος μιμείται τον Ρώσο ομόλογό του, που έχει δώσει στη δημοσιότητα ουκ ολίγες φορές φωτογραφίες για να δείξει στους συμπολίτες του, όπως και στην διεθνή κοινότητα, ότι είναι σε άψογη φόρμα και έτοιμος για όλα.

Πρόσφατα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο αν θέλει την ειρήνη, σε μια προσπάθεια να εντείνει την επιθετική ρητορική προς τη Ρωσία. Με τον τρόπο αυτό, προβάλλει τον εαυτό του ως «αντίπαλο δέος» του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», πολλοί εξέλαβαν τις φωτογραφίες του «πυγμάχου» Μακρόν ως απάντηση στον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος συχνά- πυκνά φωτογραφίζεται γυμνός - από τη μέση και πάνω- να κυνηγάει, να ψαρεύει και να κάνει ιππασία στη Σιβηρία.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι ακόλουθοι των social media που εστίασαν στη «γοητευτική πλευρά» του «γραμμωμένου προέδρου». Συγκεκριμένα, το γυναικείο περιοδικό «Femme Actuelle» σχολίασε χαρακτηριστικά ότι ο σύζυγος της Μπριζίτ Μακρόν αθλείται σαν να θέλει να πολεμήσει τον αντίπαλό του με τα «φουσκωμένα μπράτσα του».

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Ζονατάν Μπουσέ-Πετερσέν χαρακτήρισε στην εφημερίδα «Libération» το φωτογραφικό υλικό ως μία «ατυχή επικοινωνιακή επιλογή».

Στο μεταξύ, σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Figaro», διερωτάται μήπως είναι ρετουσαρισμένες οι φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου.

«Ανάλογες φωτογραφίες είναι μέρος μιας νεολαϊκίστικης στρατηγικής που αγαπούν σήμερα ορισμένοι ηγέτες, ξεκινώντας από τον «μετρ του είδους», Βλαντιμίρ Πούτιν», αναλύει ο Eρίκ Ανσό, καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Λωραίνης.

Ωστόσο, πολλοί ακόλουθοι του Διαδικτύου έσπευσαν να κατηγορήσουν την επίσημη φωτογράφο του Μακρόν ότι «πείραξε» τις φωτογραφίες για να φαίνεται ο Γάλλος πρόεδρος πιο μυώδης και κατά συνέπεια πιο εντυπωσιακός, σχολιάζει το δημοσίευμα.




Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία σε χωριό της Αμαλιάδας: 28χρονος αυτοκτόνησε με καραμπίνα δέκα μέτρα από τον τάφο του πατέρα του

Με τι καιρό θα γίνει η έξοδος για την 25η Μαρτίου - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

20ετής κάθειρξη στους γονείς που άφησαν την κόρη τους να λιώσει σε καναπέ - «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε ο ιατροδικαστής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης