Oppenheimer: Με διαφορετική αφίσα παρουσιάζεται στην Ιαπωνία - Τα memes για τις αντιδράσεις των Ιαπώνων στην ταινία

Oppenheimer: Με διαφορετική αφίσα παρουσιάζεται στην Ιαπωνία - Τα memes για τις αντιδράσεις των Ιαπώνων στην ταινία

Μετά την εμπορική της επιτυχία, η ταινία του Νόλαν θα προβληθεί και στην χώρα που χτυπήθηκε από την ατομική βόμβα

oppenheimr-japan
Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Oppenheimer» για τη ζωή και το έργο του «πατέρα της ατομικής βόμβας» Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ κέρδισε 7 χρυσά αγαλματίδια στα φετινά βραβεία Όσκαρ και χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες των τελευταίων ετών.

Αν και στις περισσότερες χώρες του κόσμο, η βιογραφική ταινία του Νόλαν με τον Κίλιαν Μέρφι στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Οπενχάιμερ, έχει κάνει πρεμιέρα ήδη από το καλοκαίρι, υπάρχει μία χώρα όπου ακόμη δεν έχει προβληθεί. Πρόκειται για την Ιαπωνία, όπου η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 29 Μαρτίου. Η ταινία θα φτάσει τις ιαπωνικές αίθουσες μέσω του Indie διανομέα Bitters End.

Τώρα, ανακοινώθηκε η αφίσα που θα συνοδεύει την ταινία κατά την παρουσίασή της στην Ιαπωνία και αυτή δεν έχει σχέση με την πρωτότυπη. Ο Κίλιαν Μέρφι βρίσκεται και πάλι σε πρώτο πλάνο, αλλά πίσω του δεν είναι το εξωτερικό περίβλημα της ατομικής βόμβας, ούτε κάποιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την έκρηξη. Πίσω από τον Ιρλανδό πρωταγωνιστή είναι μια σιδερένια κατασκευή που δεν παραπέμπει σε κάτι, κάνοντας έτσι πιο εύκολο για τους Ιάπωνες να μπουν στις αίθουσες για να τη δουν.

Δείτε:


Μαζί με την ανακοίνωση της αφίσας της ταινίας ήρθαν και τα memes για το πώς θα αντιδράσουν οι Ιάπωνες βλέποντας την ταινία.

Κλείσιμο
Δείτε:






Παρά την εμπορική επιτυχία της στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο πέρυσι, κερδίζοντας 952 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία είναι αμφιλεγόμενη στην Ιαπωνία. Οι δύο ατομικές βόμβες που δημιούργησε ο Οπενχάιμερ και η ομάδα του πυροδοτήθηκαν το 1945 πάνω από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ιάπωνες πολίτες. Ενώ αρκετοί είναι αυτοί που «χρεώνουν» στον Νόλαν πως παρουσίασε μόνο την αμερικανική πλευρά της πυρηνικής επίθεσης.

Οι ΗΠΑ έριξαν την πρώτη πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους ακαριαία και περίπου 140.000 μέχρι το τέλος του έτους. Οι ΗΠΑ έριξαν άλλη μια βόμβα στο Ναγκασάκι τρεις ημέρες αργότερα, η οποία σκότωσε περισσότερους από 73.000 ανθρώπους. Η Ιαπωνία παραδόθηκε στις 15 Αυγούστου.
 

Τον Δεκέμβριο, ο διανομέας Bitters End είπε ότι είχε πάρει την ταινία «μετά από μήνες στοχαστικού διαλόγου που σχετίζεται με το θέμα και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία για τους Ιάπωνες». «Μετά την προβολή της ταινίας, νιώθουμε ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει δημιουργήσει μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που ξεπερνά την παραδοσιακή αφήγηση και πρέπει να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη. Καλούμε το κοινό να παρακολουθήσει την ταινία με τα μάτια του όταν έρθει στην Ιαπωνία», πρόσθεσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Θρήνος για τον 33χρονο που πέθανε από ναυτική φωτοβολίδα - Είχε τραυματιστεί και παλαιότερα με παρόμοιο τρόπο

Μαζικές κινητοποιήσεις στην Αργεντινή κατά του Μιλέι και της «θεραπείας σοκ» που εφαρμόζει - «Το όριο είναι η πείνα»

Στέφανος Κασσελάκης: Ο λαβύρινθος των «Kasselakis Co»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης