Χωρίς αλλαγή ο αριθμός των μουσουλμάνων στο Τέμενος Αλ Άκσα κατά το Ραμαζάνι, λέει το Ισραήλ

Χωρίς αλλαγή ο αριθμός των μουσουλμάνων στο Τέμενος Αλ Άκσα κατά το Ραμαζάνι, λέει το Ισραήλ

Κάθε εβδομάδα θα επανεξετάζονται οι συνθήκες ασφαλείας και θα λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις

al_aksa1
Το Ισραήλ θα επιτρέψει την πρόσβαση ίδιου αριθμού μουσουλμάνων πιστών στο Τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ κατά την πρώτη εβδομάδα του Ραμαζανιού, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ανακοίνωσε την Τρίτη το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η απόφαση ελήφθη από τους ανώτατους αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που είχαν ενόψει των προετοιμασιών για τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων.

Δεν διευκρινίστηκε ο ακριβής αριθμός των πιστών που θα επιτραπεί να μπουν στο τέμενος για να προσευχηθούν.

«Κάθε εβδομάδα θα επανεξετάζονται οι συνθήκες ασφαλείας και θα λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Την περίοδο του Ραμαζανιού, δεκάδες χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στο Τέμενος Αλ Άκσα για να προσευχηθούν. Μολονότι θεματοφύλακας της Πλατείας των Τεμενών είναι η Ιορδανία, το Ισραήλ επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση, κυρίως στον αριθμό και την ηλικία των πιστών που επιτρέπεται να περάσουν.

Η κατάσταση είναι τεταμένη φέτος, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Ισραηλινός υπουργός Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ, επικεφαλής ενός ακροδεξιού κόμματος που θέλει να τεθεί η Πλατεία υπό εβραϊκό έλεγχο, είχε ζητήσει τον περασμένο μήνα να απαγορευτεί η πρόσβαση στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. «Εορτασμοί της Χαμάς στο Όρος του Ναού; Απόλυτη νίκη» έγραψε στην πλατφόρμα X λίγο μετά τη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα η Ουάσινγκτον ζήτησε από το Ισραήλ «να διευκολύνει την πρόσβαση στους ειρηνικούς πιστούς κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού», όπως έκανε και στο παρελθόν.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα γίνει «πολύ επικίνδυνη» ιδίως στην Ιερουσαλήμ, αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις στη Γάζα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε»: Επίθεση Κασσελάκη στη Δικαιοσύνη μετά την έρευνα για την εταιρεία του - ΝΔ: Νόμος ΣΥΡΙΖΑ από το '16

Κέιτ Μίντλετον: Νέα σενάρια για την υγεία της - Γιατί ήταν τόσο διαφορετική στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της

Σάλος στη Γαλλία: Εξαφάνισαν τη σημαία από τις επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων, αντί για σταυρό έβαλαν… βέλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης