Ρώσος κοσμοναύτης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα

Ρώσος κοσμοναύτης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα

Πετάω στο Διάστημα για να κάνω αυτό που αγαπώ, όχι για το ρεκόρ, ονειρευόμουν και φιλοδοξούσα να γίνω κοσμοναύτης από τότε που ήμουν παιδί, τόνισε ο ίδιος

Kononenko
Ο Ρώσος κοσμοναύτης Όλεγκ Κονονένκο σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τον περισσότερο χρόνο παραμονής στο Διάστημα.

Ο 59χρονος συμπλήρωσε αθροιστικά περισσότερες από 878 ημέρες και 12 ώρες εκτός της γήινης ατμόσφαιρας -που ισοδυναμούν με σχεδόν δυόμισι χρόνια- το πρωί της Κυριακής.

Ο Κονονένκο γιόρτασε το ορόσημο επί του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), στον οποίο έχει ταξιδέψει πέντε φορές από το 2008.

Le cosmonaute russe Oleg Kononenko bat le record mondial du temps passé dans l'espace
«Πετάω στο Διάστημα για να κάνω αυτό που αγαπώ, όχι για να κάνω ρεκόρ. Ονειρευόμουν και φιλοδοξούσα να γίνω κοσμοναύτης από τότε που ήμουν παιδί. Αυτό το ενδιαφέρον -η ευκαιρία να πετάξω στο Διάστημα, να ζήσω και να εργαστώ σε τροχιά- με παρακινεί να συνεχίσω να πετάω» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Είμαι περήφανος για όλα μου τα επιτεύγματα, αλλά είμαι περισσότερο περήφανος που το ρεκόρ συνολικής διάρκειας παραμονής ανθρώπου στο Διάστημα εξακολουθεί να κατέχει ένας Ρώσος κοσμοναύτης» πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Sky News.

Ο κοσμοναύτης αναμένεται να συμπληρώσει συνολικά 1.000 ημέρες στο διάστημα στις 5 Ιουνίου. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει παραμείνει στο διάστημα για 1.110 ημέρες, κάτι που ισοδυναμεί με κάτι περισσότερο από τρία χρόνια.

Το σημερινό του ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, όταν εκτοξεύτηκε μαζί με τον αστροναύτη της NASA Λόραλ Ο'χάρα και τον συμπατριώτη του στη Roscosmos Νικολάι Καμπ.

Ο κοσμοναύτης δήλωσε ότι οι βιντεοκλήσεις με συγγενείς στην πατρίδα και η τακτική άσκηση επί του σκάφους σήμαινε ότι δεν αισθανόταν «στερημένος ή απομονωμένος». Πρόσθεσε όμως: «Μόνο όταν επιστρέφω στο σπίτι μου συνειδητοποιώ ότι για εκατοντάδες ημέρες κατά την απουσία μου τα παιδιά μεγάλωναν χωρίς μπαμπά. Κανείς δεν θα μου επιστρέψει αυτόν τον χρόνο».

Κλείσιμο
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε ο συμπατριώτης του Γκενάντι Παντάλκα, ο οποίος συμπλήρωσε συνολικά 878 ημέρες, 11 ώρες, 29 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα στο Διάστημα το 2015.

Ειδήσεις σήμερα:

Influencers, οι νέοι σερίφηδες του Διαδικτύου: Η live σύλληψη με Κοψιάλη και οι οδηγίες της ΕΛΑΣ

Λιθουανία: Προσγείωση θρίλερ για 179 επιβάτες - Το αεροπλάνο έφυγε από τον διάδρομο και έπεσε σε λάσπες

Κερατσίνι: Στις φυλακές Τριπόλεως θα μεταφερθεί ο 78χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της εγγονής του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης