Η πρώτη βασίλισσα στον κόσμο με καταγωγή από την Αυστραλία - Το τελεσίγραφο που έδωσε στην πεθερά της

Η πρώτη βασίλισσα στον κόσμο με καταγωγή από την Αυστραλία - Το τελεσίγραφο που έδωσε στην πεθερά της

Το παραμύθι της κοινής θνητής με τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας ξεκίνησε το 2000 σε μπαρ του Σίδνεϊ - Γιατί η Δανία θα έχει δύο βασίλισσες

Mary-of-Denmark-arthrou
Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Δανία η είδηση πως η 83χρονη αγαπημένη βασίλισσα του λαού Μαργκρέτε θα παραιτηθεί από το θρόνο στις 14 Ιανουαρίου και θα την διαδεχθεί ο πρωτότοκος γιος της διάδοχος πρίγκιπας Φρειδερίκος και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαίρη. Και αυτό επειδή η μακροβιότερη βασίλισσα στον κόσμο- μετά τον θάνατο της Ελισάβετ- πριν ανακοινώσει την παραίτησή της στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα προς τον λαό της δεν είχε ποτέ ούτε καν υπαινιχθεί παραίτηση από τον θρόνο και όλοι υπέθεσαν πως μέχρι τον θάνατό της θα υπηρετεί το Στέμμα.

Έτσι, μετά από 52 χρόνια βασιλείας η μεγαλύτερη αδελφή της Άννας Μαρίας στις 14 Ιανουαρίου, δηλαδή την ίδια μέρα που διαδέχθηκε εκείνη τον πατέρα της μετά τον θάνατό του, παραιτείται και βασιλιάς ανακηρύσσεται ο 55χρονος γιος της Φρειδερίκος ενώ η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαίρη θα είναι η νέα βασίλισσα της Δανίας. Βέβαια, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στη Δανία, η χώρα κατ' ουσίαν θα έχει δύο βασίλισσες αφού η πολυπράγμων Μαργκρέτε αναμένεται να διατηρήσει τον τίτλο της.

Ποια είναι όμως η «κοινή θνητή» Μαίρη Ντόναλντσον με καταγωγή από την Τασμανία; Κατ' αρχάς η 51χρονη πρώην διευθύντρια real estate θα είναι η πρώτη βασίλισσα με καταγωγή από την Αυστραλία στον κόσμο. Το 2000 εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ η Μαίρη Ντόναλντσον με μια φίλη της συνάντησε μια παρέα νέων ανδρών στο μπαρ Slip Inn. Μεταξύ αυτών ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας, πρίγκιπας Φρειδερίκος, ο πρώτος του ξάδελφος, πρίγκιπας Νικόλαος γιος της Άννας Μαρίας, ο αδελφός του, πρίγκιπας Ιωακείμ και μια γαλαζοαίματη, η πριγκίπισσα Μάρθα της Νορβηγίας.

Crown Princess Mary to her husband: "I am so happy that you swept me off my feet"


Όπως είχε διηγηθεί αργότερα σε εφημερίδες της Αυστραλίας φίλη της πριγκίπισσας Μαίρη η συζήτηση στην παρέα ξεκίνησε για... τρίχες. Αν αρέσουν στα κορίτσια οι τρίχες στο ανδρικό στήθος. Καθώς οι γαλαζοαίματοι φορούσαν ανοιχτές μπλούζες επέτρεψαν στα κορίτσια να αγγίξουν το στήθος τους για να διαπιστώσουν πως ο Φρειδερίκος είχε απαλό δέρμα χωρίς τρίχες σε αντίθεση με τον εξάδελφο του Νικόλαο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι δύο κοινές θνητές δεν γνώριζαν την ταυτότητα των αγνώστων ανδρών με τους οποίους έπιναν ένα χαλαρό ποτό.

«Η Μαίρη ήταν 28 ετών εκείνη την εποχή και δεν γνώριζε σε ποιον μιλούσε. Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε χαιρετηθήκαμε αλλά δεν ήξερα πως ήταν ο πρίγκιπας της Δανίας. Μία ώρα αργότερα ήρθε κάποιος και μου είπε "ξέρεις ποιοι είναι αυτοί;"», δήλωσε το 2003 σε συνέντευξή της η στενή φίλη της Μαίρη Ντόναλντσον, Μπεατρίς Ταρνάσκι.



Μαίρη Ντόναλντσον και Φρειδερίκος: Η κρυφή σχέση και ο γάμος στην Κοπεγχάγη

Κλείσιμο
Η Μαίρη γεννήθηκε το 1972 στο Χόμπαρτ από γονείς με καταγωγή από τη Σκωτία. Ο πατέρας της ήταν μαθηματικός και η μητέρα της διοικητική υπάλληλος στο πανεπιστήμιο της Τασμανίας. Η Μαίρη έχει τέσσερα αδέλφια, φοίτησε σε δημόσια σχολεία και σπούδασε νομικά στην Τασμανία. Μετά τις σπουδές της μετακόμισε στη Μελβούρνη και αργότερα στο Σίδνεϊ για να βρει εργασία. Αρχικά δούλεψε στον τομέα της διαφήμισης και στη συνέχεια στο real estate. Μετά την συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας στο Slip Inn η ζωή της άλλαξε για πάντα. Το παραμύθι είχε ξεκινήσει καθώς το ειδύλλιο από απόσταση δεν εμπόδισε τον Δανό γαλαζοαίματο να πηγαινοέρχεται στην Αυστραλία. Το 2001 ο μυστικός έρωτας του Φρειδερίκου και της Μαίρη κινδύνευε να αποκαλυφθεί... Το περιοδικό Billed Bladet έβαλε στόχο να ανακαλύψει ποια είναι η γυναίκα από την Αυστραλία που έχει κλέψει την καρδιά του Δανού πρίγκιπα. Την βρήκε γρήγορα και το σχέτικο άρθρο έκανε λόγο για «μια όμορφη, εξωστρεφή, χαρισματική γυναίκα και πιθανώς μέλλουσα πριγκίπισσα».

dania
Ο πρίγκιπας Φρειδερίκος και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαίρη


Ο Φρειδερίκος κάλεσε τη Μαίρη στη Δανία. Η μεταμόρφωση της κοινής θνητής σε γαλαζοαίματη είχε αρχίσει. Η Μαίρη προσέλαβε σύμβουλο για την εμφάνισή της και στις 8 Οκτωβρίου του 2003 ανακοινώθηκε ο επίσημος αρραβώνας του ζεύγους. Η βασίλισσα Μαργκρέτε συμβούλευσε την μέλλουσα νύφη της να μάθει δανικά μέχρι τον γάμο το επόμενο έτος. Η Μαίρη Ντόναλντσον υπάκουσε την πεθερά της. Έμαθε την γλώσσα του συζύγου της, άλλαξε θρησκεία και ένωσε τη ζωή της με τον Φρειδερίκο στις 14 Μαΐου 2004 στον Καθεδρικό Ναό της Κοπεγχάγης. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον 18χρονο διάδοχο Κρίστιαν, την 16χρονη Ισαβέλλα και τα δίδυμα Βίνσεντ και Ζόζεφιν, που γεννήθηκαν το 2011.

«Ή με κάνεις βασίλισσα ή χωρίζω»: Τελεσίγραφο της πριγκίπισσας Μαίρη στη βασίλισσα της Δανίας;

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της προς τον λαό της Δανίας η 83χρονη βασίλισσα Μαργκρέτε ανακοίνωσε πως στις 14 Ιανουαρίου, ημέρα που συμπληρώνει 52 χρόνια στον θρόνο, θα παραιτηθεί υπέρ του διαδόχου πρίγκιπα Φρειδερίκου. Τα μέσα ενημέρωσης στη Δανία γράφουν πως οι Δανοί είναι σοκαρισμένοι από την ξαφνική απόφαση της λαοφιλούς βασίλισσας, η οποία δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας αν εξαιρέσουμε μια επέμβαση στην πλάτη στην οποία υπεβλήθη το περασμένο έτος.



Στην Ισπανία τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν μιά άλλη εκδοχή πίσω από την αναπάντεχη παραίτηση της μακροβιότερης βασίλισσας στον κόσμο. Γιατί όμως στην Ισπανία ασχολούνται τόσο πολύ με τα του βασιλικού οίκου της Δανίας; Επειδή ήταν το ισπανικό περιοδικό Lecturas που πρώτο αποκάλυψε το σκάνδαλο «απιστίας» του Φρειδερίκου με την Μεξικανή Τζενοβέβα Κασανόβα, τηλεπερσόνα που ζει στη Μαδρίτη και πρώην σύζυγο του πλούσιου δούκα της Άλμπα. Ήταν στις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Lecturas, που ο Φρειδερίκος πραγματοποίησε υπό άκρα μυστικότητα ταξίδι 24 ωρών στη Μαδρίτη, όπου συνάντησε την 47χρονη ξανθιά καλλονή Τζενοβέβα Κασανόβα, ηθοποιό με καταγωγή από το Μεξικό και πρώην σύζυγο του Ισπανού αριστοκράτη Καγετάνο Μαρτίνεζ ντε Ιρούχο, γιου της δισεκατομμυριούχου δούκισσας της Άλμπα, η οποία απεβίωσε το 2014.



Οι αποκαλύψεις για πιθανή απιστία του διαδόχου έγιναν πρωτοσέλιδο στη Δανία επί πολλές μέρες αν και το παλάτι αρκέστηκε σε μια λιτή δήλωση σύμφωνα με την οποία δεν σχολιάζει την ιδιωτική ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας. Όμως η «απατημένη» πριγκίπισσα Μαίρη έδειχνε έκτοτε απόμακρη και ψυχρή με τον διάδοχο αν και το ζευγάρι πραγματοποιούσε κοινές επίσημες εμφανίσεις. Μάλιστα, στις 8 Δεκεμβρίου η Μαίρη μαζί με τα δίδυμα Βίνσεντ και Ζόζεφιν έφυγε για την Αυστραλία για να είναι κοντά στην οικογένειά της ενώ ο σύζυγός της και η βασίλισσα Μαργκρέτε την ίδια περίοδο είχαν ταξιδέψει στο Ντουμπάι για την σύνοδο για την κλιματική αλλαγή.



Ο Λούις Πλιέγκο, διευθυντής του περιοδικού Lecturas, μιλώντας στην εκπομπή TardeAR του δικτύου Telecinco αποκάλυψε πως γνωρίζει ότι η πριγκίπισσα Μαίρη έδωσε τελεσίγραφο στην βασίλισσα Μαργκρέτε μετά το σκάνδαλο του συζύγου της με την Τζενοβέβα Κασανόβα. «Ή γινόμαστε τώρα βασιλείς ή τελειώσαμε», φαίνεται πως είπε η Μαίρη στην πεθερά της, υπονοώντας ότι θα ζητήσει διαζύγιο αν δεν γίνει βασίλισσα. Σύμφωνα με τον Πλιέγκο η πριγκίπισσα Μαίρη είναι θλιμμένη και θυμωμένη και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να εφαρμόσει την δική της στρατηγική για να σώσει την εικόνα της, δηλαδή την εικόνα της απατημένης συζύγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης