Λεμεσός: Κατέρρευσαν δύο μπαλκόνια πολυκατοικίας - Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός

Λεμεσός: Κατέρρευσαν δύο μπαλκόνια πολυκατοικίας - Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός

Τα ξημερώματα υποχώρησε το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, το οποίο έπεσε σε αυτό του πρώτου ορόφου συμπαρασύροντας το στην αυλή του ισογείου σπιτιού

mpalkonia_kypros
Πολυκατοικία, η οποία ανακαινίστηκε πριν τέσσερα χρόνια στη Λεμεσό της Κύπρου, ... σήμερα το πρωί έμεινε μισή. Τα ξημερώματα υποχώρησε το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, το οποίο έπεσε σε αυτό του πρώτου ορόφου συμπαρασύροντας το στην αυλή του ισογείου σπιτιού.

Λόγω της ώρας δεν υπήρχαν άνθρωποι, ούτε στα μπαλκόνια που κατέρρευσαν ούτε στην αυλή και έτσι απεφεύχθησαν οι τραυματισμοί.
Γείτονες ανέφεραν πως από χθες το βράδυ άκουγαν κάποιους θορύβους αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι προέρχονταν από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του κτηρίου, το οποίο είναι παλιό, αλλά ως φαίνεται, η ανακαίνιση που έγινε το 2019 δεν περιέλαβε τον οπλισμό των μπαλκονιών.

katarreusi-mpalkoniwn-lemesos

Ο Δήμος Λεμεσού σε ανακοίνωση του αναφέρει πως μετά το συμβάν «κινητοποιήθηκε άμεσα και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για τους ένοικους όσον και για τους διερχόμενους πολίτες. Σε επιτόπια αυτοψία, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διερεύνησε τα αίτια πτώσης των μπαλκονιών και ως πιθανή αιτία κρίθηκε κυρίως η ύπαρξη οξειδωμένων οπλισμών στην κατασκευή των μπαλκονιών».

Προσθέτει, ότι «από πληροφορίες που λήφθηκαν, η εν λόγω οικοδομή έτυχε επιδιόρθωσης και συντήρησης πριν από περίπου τέσσερα (4) χρόνια από τους ιδιοκτήτες της, η οποία εκ του σημερινού συμβάντος κρίνεται, εκ πρώτης όψεως, αναποτελεσματική. Η "συντήρηση" που έγινε δημιούργησε μια παραπλανητική εικόνα ως προς την επικινδυνότητα της οικοδομής και εγείρονται σοβαρά θέματα ως προς τις ευθύνες των εμπλακέντων στις διαδικασίες συντήρησης και επιδιόρθωσης της. Ταυτόχρονα το συμβάν επαναφέρει με το πιο παραστατικό τρόπο την ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος της έκδοσης περιοδικού Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας των κτηρίων».


Ειδήσεις σήμερα:

Με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών η βόμβα στον Πειραιά - Ψάχνουν τον στόχο

Taste Atlas: Διέπρεψε η ελληνική κουζίνα - Δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμο


«Έκανα μ... πρέπει να χτύπησα αστυνομικό» είπε ο 18χρονος στον αδελφό του αφού έριξε τη φωτοβολίδα στου Ρέντη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης