Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεν θα ανταλλάξουμε ομήρους για καύσιμα, λέει το Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεν θα ανταλλάξουμε ομήρους για καύσιμα, λέει το Ισραήλ

Δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την είσοδο καυσίμων μέσω της Αιγύπτου στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τους 224 ομήρους

hamas_oil_tanks
Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, επανέλαβε ότι δεν επιτρέπεται η εισαγωγή καυσίμων στη Γάζα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα για μια πιθανή σύνδεση με τους ομήρους.

Η αναφορά του Χαγκάρι έρχεται την ώρα που δημοσιεύματα φέρουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εισαγωγή καυσίμων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Χαμάς.

«Η οδηγία των πολιτικών είναι ότι δεν εισέρχονται καύσιμα, αν υπάρξει αλλαγή θα ενημερώσουμε τη κοινή γνώμη», είπε ο Χαγκάρι απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ένα μεγάλο μέρος της ικανότητας της Χαμάς να λειτουργεί βασίζεται στα καύσιμα, επαναλαμβάνοντας ότι η τρομοκρατική ομάδα κλέβει και αποθηκεύει καύσιμα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) που θα μπορούσαν να πάνε στα νοσοκομεία.

Κλείσιμο
Την Πέμπτη δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα μέσω της Αιγύπτου στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα απελευθέρωνε ένα μεγάλο μέρος των 224 ομήρων που πιστεύεται ότι κρατούνται από τη Χαμάς.


Ειδήσεις σήμερα:

Metron Analysis: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σχεδόν δύο μονάδες μέσα σε έναν μήνα - Ρεκόρ αρνητικών γνωμών για Κασσελάκη

Θεσσαλονίκη: «Έχασα την Ειρήνη μου» - Συντετριμμένος ο σύντροφος της 24χρονης που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της

Ρίκα Διαλυνά: Δάκρυσε για τα αντικείμενα που πήγε στο «Cash or Trash» - Δεν μπορείτε κάτι παραπάνω;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης