«Σώστε μας, μας σκοτώνουν» - Τα τελευταία σπαρακτικά μηνύματα ανθρώπων που δολοφόνησε η Χαμάς

«Σώστε μας, μας σκοτώνουν» - Τα τελευταία σπαρακτικά μηνύματα ανθρώπων που δολοφόνησε η Χαμάς

Συγγενείς έδωσαν στη δημοσιότητα τα απεγνωσμένα μηνύματα που έστελναν τα θύματα πριν δολοφονηθούν άγρια μέσα στα σπίτια τους ή όπου αλλού χτύπησαν οι τρομοκράτες

Thymata_Xamas
Στο φως της δημοσιότητας έδωσαν οι συγγενείς τα τελευταία γραπτά μηνύματα που τους έστελναν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι πριν τους δολοφονήσει η Χαμάς

«Θάνατος στο Ισραήλ», φώναζαν οι τρομοκράτες της Χαμάς όταν σκότωναν
Οι συγγενείς μιας μητέρας και μιας κόρης από τη Βρετανία έδωσαν στη δημοσιότητα τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν οι δυο γυναίκες την ώρα που οι ένοπλοι είχαν μπει μέσα στο σπίτι τους.

Η Lianne Shirabi σε κατάσταση απόγνωσης και απόλυτου τρόμου έστειλε μήνυμα στην κουνιάδα της λέγοντας ότι άκουγε τα μέλη της Χαμάς «να πυροβολούν και να φωνάζουν "θάνατος στο Ισραήλ"».

Πλέον είναι γνωστό ότι η Βρετανίδα Lianne και η μικρότερη κόρη της Yahel, 13 ετών, σφαγιάστηκαν από τη Χαμάς, όταν οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο κιμπούτς Be'eri στις 7 Οκτωβρίου.
British_Mom-Kori
Οι συγγενείς μητέρας και κόρης από τη Βρετανία που δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς έδωσαν στη δημοσιότητα τα συγκλονιστικά τελευταία μηνύματα που έστειλαν τη στιγμή που οι τρομοκράτες οργίαζαν μέσα στο σπίτι τους. «Νίρα τους ακούω. Είναι μέσα στο σπίτι μας. Πυροβολούν και φωνάζουν "Θάνατος στο Ισραήλ". Σας παρακαλώ καλέστε για βοήθεια»

British_Girl
Η 13χρονη Yahel είναι ένα από τα εκατοντάδες θύματα της Χαμάς

Βίντεο από το σπίτι όπου μαμά και κόρη βρήκαν τραγικό θάνατο
Κλείσιμο


Η Lianne κάλεσε πανικόβλητη την οικογένειά της όταν οι τρομοκράτες άρχισαν να επιτίθενται στο κιμπούτς τους, αποκάλυψε σήμερα η κουνιάδα της Nira Sharabi. Αναπολώντας τα τρομακτικά γεγονότα, η Nira δήλωσε στη MailOnline: «Η τελευταία επαφή που είχα με τη Lianne και τα κορίτσια ήταν περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου. Μου έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας: "Nira, μπορώ να τις ακούσω. Είναι εδώ στο σπίτι μας. Πυροβολούν και φωνάζουν "Θάνατος στο Ισραήλ". Σας παρακαλώ καλέστε για βοήθεια».

Της είπα: «Να είσαι δυνατή! Καλώ για βοήθεια», αλλά δέκα λεπτά αργότερα έχασα την επαφή μαζί της και με τα κορίτσια.

Αργότερα μάθαμε ότι η Lianne και η Yahel είχαν δολοφονηθεί. Αλλά δεν ξέρουμε τι συνέβη στη Noiya και στον πατέρα της Eli. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι οι τρομοκράτες διέρρηξαν το δωμάτιο ασφαλείας.

«Ο Eli είχε οχυρώσει την πόρτα και κρατούσε το χερούλι, αλλά οι τρομοκράτες κατάφεραν να την ανοίξουν. Όταν οι στρατιώτες μπήκαν μέσα, υπήρχε μια λίμνη αίματος έξω από την πόρτα του δωματίου ασφαλείας. Οι τρομοκράτες δεν έκαψαν το σπίτι αλλά κατέστρεψαν τα πάντα. Τα πάντα μέσα στο σπίτι ήταν σπασμένα. Πυροβόλησαν ακόμη και τον σκύλο, τον Μόκα. Βρέθηκε νεκρή κάτω από το τραπέζι στο σαλόνι. Είχε αιμορραγήσει μέχρι θανάτου».

Όμηρος από το φεστιβάλ μουσικής
Μια κοπέλα, την οποία η Χαμάς απήγαγε από το μουσικό φεστιβάλ και οι τρομοκράτες έδωσαν βίντεο δείχνοντας ότι φροντίζουν τα τραύματα της είχε στείλει μήνυμα σε φίλη της ζητώντας βοήθεια.
Mia_Gallida
Η Mia Schem, 21 ετών, Γαλλίδα και Ισραηλινή υπήκοος, απήχθη από το φεστιβάλ Nova, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς κατέβηκαν στην περιοχή στο νότιο Ισραήλ με αλεξίπτωτα, μοτοσικλέτες και φορτηγά στις 7 Οκτωβρίου. Η μητέρα της Mia, Keren Schem, δήλωσε ότι η κόρη της έστειλε στη φίλη της ένα μήνυμα που έγραφε: «Μας πυροβολούν. Σας παρακαλώ, ελάτε να μας σώσετε».
H Mia Schem χορεύει στο ανέμελη στο φεστιβάλ


Για περισσότερο από μια εβδομάδα, η Keren δεν είχε ιδέα αν η κόρη της ήταν νεκρή ή ζωντανή. Αλλά η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ανατριχιαστικά πλάνα της Mia να παρακαλεί τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να «την πάρουν από τη Γάζα».
Hamas releases chilling footage of hurt Israeli hostage | Israel-Hamas War
Το τελευταίο μήνυμα πριν πέσει νεκρή
Μια ισραηλινή παρουσιάστρια θυμήθηκε τα τελευταία μηνύματα που έλαβε από τη μικρότερη αδελφή της πριν την δολοφονία της στο μουσικό φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.
TV_Girl
Έκαψαν ολόκληρη οικογένεια
Μια ισραηλινοαμερικανική οικογένεια που δέχτηκε επίθεση από τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου έστειλε μήνυμα στους συγγενείς της για να τους πει ότι είχαν φτάσει με ασφάλεια σε καταφύγιο - αλλά στη συνέχεια έστειλε μηνύματα από τις τελευταίες στιγμές τους καθώς τους έσφαζαν και τους έκαιγαν μέσα στο σπίτι τους.

Family_Burnt
«Είναι εδώ. Μας καίνε. Ασφυκτιούμε», ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε ο Johnny Siman Tov στην αδελφή του Ranae Butler, η οποία ζει στο Ισραήλ

Ο Tov, η σύζυγός του Tamar Kedem-Siman Tov, 35 ετών, και τα τρία τους παιδιά - τα εξάχρονα δίδυμα κορίτσια Shahar και Arbel και ο τετράχρονος Omer - καθώς και η μητέρα του, Carol Siman Tov, 70 ετών, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

Η εξαμελής οικογένεια βρισκόταν στην κατοικία τους στο Κιμπούτς Νιρ Οζ στα σύνορα με τη Γάζα όταν χτύπησαν οι ρουκέτες της Χαμάς. Στη συνέχεια έτρεξαν σε «ασφαλή δωμάτια» και έστειλαν μηνύματα σε φίλους και συγγενείς ότι ήταν ασφαλείς.

Η Tamar έστειλε μήνυμα σε ένα αγαπημένο της πρόσωπο: «Γεια σας παιδιά, μπήκαμε στο καταφύγιο στο σπίτι μας, όλα πάνε καλά». Αλλά μια ώρα αργότερα οι τρομοκράτες της Χαμάς είχαν εισβάλει στο σπίτι τους και τους πυροβόλησαν μέχρι θανάτου. Η μητέρα του Τοβ, η Κάρολ, πυροβολήθηκε μέσα στο δικό της ασφαλές δωμάτιο.

«Οι καρδιές μας είναι συντετριμμένες», έγραψε στο Facebook ένας φίλος της οικογένειας, ο Yishai Lacob. «Μια ολόκληρη οικογένεια σκοτώθηκε από κακούς δολοφόνους που πυροβόλησαν τα παιδιά και τους γονείς απλά και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι. Και αυτή είναι μόνο μία ιστορία, ανάμεσα σε τόσες πολλές. Είναι αβάσταχτο».

Πυροβόλησαν 19χρονη στρατιώτη στο κεφάλι
Μια 19χρονη που κατατάχθηκε πρόσφατα στον στρατό έστειλε μήνυμα στους οικείους της στις 7 Οκτωβρίου για να τους πει ότι είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στη στρατιωτική της βάση κοντά στη Γάζα και ότι ένας τρομοκράτης πλησίαζε στην κρυψώνα της.

Η ανθυπολοχαγός Naama Boni, που υπηρετoύσε στο 77ο τάγμα του τεθωρακισμένου σώματος, βρισκόταν στο πόστο της όταν η στρατιωτική βάση Zikim στην πόλη Kiriyat Arba κατακλύστηκε από τρομοκράτες νωρίς εκείνη την ημέρα.

Αφού βρήκε προσωρινό καταφύγιο, η Boni έστειλε μήνυμα στους φίλους και την οικογένειά της.

Stratiotis
«Νοιάζομαι βαθιά για όλους σας. Έχω τραυματιστεί στο κεφάλι και ένας τρομοκράτης που βρίσκεται κοντά μπορεί να αρχίσει να με πυροβολεί. Είμαι αυτή τη στιγμή με έναν τραυματισμένο στρατιώτη από την Ταξιαρχία Γκολάνι και δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενισχύσεις», είχε γράψει στο μήνυμά της.


Σε μια άλλη ενημέρωση, περιέγραψε λεπτομερώς την τραυματική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

«Υπάρχει τρομοκράτης εδώ που δεν λέει να φύγει. Ακούω κάποιον να ουρλιάζει και φαίνεται ότι υπάρχει θύμα», έγραψε.

Η θεία της, Shmirit Ilook, δήλωσε στο Ynet ότι η ανιψιά της ήταν τοποθετημένη στην είσοδο όταν μπήκαν οι ένοπλοι αφού έφτασαν από τη θάλασσα.

Η Ilook είπε: «Γύρω στις 7.30 π.μ., εξακολουθούσε να μας στέλνει μηνύματα για τους τρομοκράτες που την πυροβολούσαν, αλλά μετά σταμάτησε να στέλνει».

Τα μέλη της οικογένειας της Boni έκαναν διαρκώς τηλεφωνήματα σε μια προσπάθεια να την εντοπίσουν. Τελικά, τους είπαν ότι είχε νοσηλευτεί στο Ιατρικό Κέντρο Brazilai, αλλά κανείς δεν ήθελε να δώσει λεπτομέρειες για την κατάστασή της.

«Θέλαμε απεγνωσμένα να πιστέψουμε ότι ήταν ακόμα ζωντανή, αλλά όταν ο αξιωματικός των εμφανίστηκε στο σπίτι των γονιών της, καταλάβαμε ότι είχε πεθάνει», δήλωσε η Ilook.

Ειδήσεις σήμερα:

Στον απόηχο της φρίκης στο νοσοκομείο της Γάζας: Ποιοι είχαν συμφέρον από ένα λουτρό αίματος

Νέο βίντεο από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις: Το χτύπημα στο νοσοκομείο έγινε από την Ισλαμική Τζιχάντ


Ποιες οι αμοιβές των εκπαιδευτικών σε Ελλάδα και ΕΕ - Οι καλοπληρωμένοι και οι «φτωχοί συγγενείς»  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης