Κάθε κάτοικος που ζει σε μια πόλη του νότιου Ισραήλ που απέχει λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας θα μπορεί να φέρει όπλα, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ο υπουργός εθνικής ασφάλειας της χώρας. Όλοι οι πολίτες της Σντερότ θα επιτρέπεται να φέρουν όπλο ως απάντηση στις επιθέσεις που εξαπολύει η Χαμάς, δήλωσε ο Ιτάμρ Μπεν-Γκιβρ.
Σημειώνεται ότι από το Σάββατο έχουν υποβληθεί πάνω από 10.600 νέες αιτήσεις για άδεια οπλοφορίας όπως τόνισε το υπουργείο εθνικής ασφάλειας. «Από σήμερα, κάθε κάτοικος της Σντερότ μπορεί να λάβει άδεια οπλοφορίας», δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι η αλλαγή του κανόνα θα επεκταθεί σε επιπλέον πόλεις.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας