Πόλεμος στο Ισραήλ: Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε το κόμμα Νετανιάχου

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε το κόμμα Νετανιάχου

Τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού έκριναν τη διεύρυνση με πολιτικούς της αντιπολίτευσης

netanyahu_mk
Σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης κατέληξαν την Τρίτη οι ηγέτες όλων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το Λικούντ, του οποίου ηγείται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κι ενώ ο πόλεμος με τη Χαμάς εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Μετά τη σοκαριστική επίθεση της Χαμάς το Σαββατοκύριακο από τη Γάζα και την προετοιμασία του Ισραήλ για πόλεμο, ορισμένα κεντροαριστερά κόμματα προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν με τον Νετανιάχου στην κυβέρνηση - μια προσπάθεια να στηρίξουν τη χώρα που βρίσκεται σε κρίση.

Η ιδέα για τον σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης είχε πέσει στο τραπέζι από το Σάββατο, ωστόσο προέκυψαν διαφορές, λόγω της αντίρρησης της αντιπολίτευσης για την προσωπικότητα του εξτρεμιστή υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ, τον οποίο κατηγορεί ότι πυροδοτεί την κατάσταση.

Μετά από σημερινή συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών, ωστόσο, στην οποία συμμετείχε ο Νετανιάχου, το Λικούντ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει τη συμφωνία των μελών του συνασπισμού για νέα κυβέρνηση.

«Όλοι ανεξαιρέτως οι ηγέτες του συνασπισμού υποστηρίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης και εθνικής ενότητας και αναθέσαμε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου να εργαστεί για το σχηματισμό της» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται, η τρομοκρατική δράση δεν μπορεί να μένει χωρίς απάντηση

Επαναπατρίστηκαν οι τελευταίοι 90 Έλληνες επισκέπτες από το Ισραήλ


Πρώτη αποτίμηση: Κερδισμένοι και χαμένοι από την έκρηξη της βίας στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης