Πόλεμος στο Ισραήλ: Κυβέρνηση και Κεντροαριστερά συζητούν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού

Πόλεμος στο Ισραήλ: Κυβέρνηση και Κεντροαριστερά συζητούν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού

Η πρόταση για ένα σχήμα εθνικής ενότητας για όλη τη διάρκεια του πολέμου προσκρούει στην απαίτηση του κόμματος της αντιπολίτευσης να μην μετέχουν συγκεκριμένοι ακροδεξιοί υπουργοί

netanyahu_xr
Υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης, που προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού σε συνεργασία με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης «εντός των επόμενων ωρών».

Η δήλωση από τον υπουργό Πολιτισμού Μίκι Ζοχάρ στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στελέχη της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης προσφέρθηκαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση του Νετανιάχου, στο πλαίσιο της συσπείρωσης του πολιτικού κόσμου του Ισραήλ στη μάχη απέναντι στη Χαμάς.

Η Haaretz σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις για τη κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης συνεχίστηκαν τη Δευτέρα, με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του πρώην υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ να απαιτεί τη συγκρότηση ενός υπουργικού συμβουλίου πολέμου χωρίς τους ακροδεξιούς υπουργούς Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και Μπεζαζέλ Σμότρις.

Κλείσιμο
Εκπρόσωποι του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Λικούντ συναντήθηκαν για να συζητήσουν την προοπτική ενός έκτακτου συνασπισμού για όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Στο τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του κόμματος του Γκαντζ πρότειναν τη σύσταση ενός πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, με μέλη τον Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, τον Γκαντζ και τον συνάδελφο του Γκαντζ στο κόμμα, τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Γκαντί Αϊζενκότ. Απαίτησαν οι αποφάσεις για τον πόλεμο να λαμβάνονται σε αυτό το υπουργικό συμβούλιο.



Ειδήσεις σήμερα

«Κρατηθείτε! Η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», λέει ο Νετανιάχου

Επίθεση και από το έδαφος του Λιβάνου στο Ισραήλ - «Σκοτώσαμε τους εισβολείς» απαντούν οι Ισραηλινοί


Κι επίσημα στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού το νέο πλοίο «Περσέας» - Παρουσία Δένδια η τελετή παράδοσης, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης