Το protothema στα υπόγεια καταφύγια του Τελ Αβίβ - Τεταμένο κλίμα στην Ιερουσαλήμ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Το protothema στα υπόγεια καταφύγια του Τελ Αβίβ - Τεταμένο κλίμα στην Ιερουσαλήμ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πώς είναι οι υπόγειες εγκαταστάσεις στις οποίες καταφεύγουν οι πολίτες του Τελ Αβίβ όταν ηχούν οι σειρήνες για επικείμενη επίθεση - Ιμάμηδες στην Ιερουσαλήμ απευθύνουν καλέσματα για επίθέσεις κατά των Ισραηλινών

katafygia_tel_aviv_xr
Μια υπόγεια «πόλη» κάτω από το Τελ Αβίβ προστατεύει τους κατοίκους του κάθε φορά που ηχούν οι σειρήνες για επικείμενη επίθεση με ρουκέτες από τις θέσεις της Χαμάς.

Την ύπαρξη του καταφυγίου που θα δείτε στα πλάνα του protothema.gr υπέδειξε κατά την άφιξη μας στο ξενοδοχείο ο υπεύθυνος υπάλληλος στη ρεσεψιόν. Μόλις ολοκλήρωσε το check in, πρώτα συνέστησε μεγάλη προσοχή σε κάθε μας βήμα και μετά μας ξενάγησε στα ενδότερα του κτηρίου δίνοντας και τις απαραίτητες οδηγίες για το πού πρέπει να κατευθυνθούμε σε περίπτωση κινδύνου.

Δείτε βίντεο:

Το protothema.gr στα υπόγεια καταφύγια του Τελ Αβίβ


Κλείσιμο
«Όταν ηχήσουν οι σειρήνες απλά τρέχετε και φυσικά δεν παίρνετε το ασανσέρ» είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου, περισσότερο για να μετριάσει τις εντυπώσεις από αυτό που αντικρίσαμε με το που φτάσαμε στο ξενοδοχείο: Τη θέα του κατεστραμμένου κτηρίου από ρουκέτα της Χαμάς στα 150 μέτρα απόσταση.

Σε αυτό το καταφύγιο όπως θα δείτε έχουν τοποθετηθεί καρέκλες για όλους τους ενοίκους και υπάρχει μέχρι και μια μικρή κουζίνα που μπορεί να τους εξυπηρετήσει ενώ η βαριά σιδερένια πόρτα εγγυάται για την ασφαλεια εκείνων που θα την διαβούν.

Δείτε βίντεο:

Το protothema.gr στα υπόγεια καταφύγια του Τελ Αβίβ 3

Το protothema.gr στα υπόγεια καταφύγια του Τελ Αβίβ 2

Δείτε φωτογραφίες:

katafygia_tel_aviv___2_
katafygia_tel_aviv___4_
katafygia_tel_aviv___1_
katafygia_tel_aviv___3_



Κατά την χθεσινοβραδινή περιήγηση μας στη πόλη, κάτοικοι μας υπέδειξαν ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια, το οποίο βρίσκεται στη περιοχή όπου καταστράφηκε μια ισόγεια κατοικία διπλα σε εβραϊκή συναγωγή. Χρειάζεται να κατέβεις δεκάδες σκαλιά για να φτάσεις σε αυτόν το υπόγειο καλά οργανωμένο χώρο που χωράει εκατονταδες κόσμου και ασφαλίζει με βαριές μεταλλικές πόρτες όπως θα δείτε στα σχετικά πλάνα.

Τρομοκράτες και σε συνοικίες της Ιερουσαλήμ

Στο μεταξύ, τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα και σε συνοικίες της Ιερουσαλήμ, με συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών να σημειώνονται από το Σάββατο. Παράλληλα, σύμφωνα με τις περιγραφές του Ραββίνου Μορντεχάι Φριζή, ιμάμηδες ακούγονται από τα μεγάφωνα σε διάφορα σημεία της πόλης να απευθύνουν καλέσματα για επιθέσεις κατά των Ισραηλινών. Την ίδια στιγμή, ένοπλοι τρομοκράτες φέρονται να έχουν φτάσει και στην Ιερουσαλήμ και συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις.

Ισραήλ: Μορντεχάϊ Φριζής, εγγονός του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή


Ισραήλ: Ιμάμηδες να απευθύνουν κάλεσμα για σφάξιμο σε Εβραίους




Ειδήσεις σήμερα

Πολιτική κυριαρχία της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Κοντά στο «13+3» - Συνεχίζεται η κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ

Η μάχη του σταυρού σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη: Ποιοι προηγούνται

Καβγάς Μπέου – Μπογιόπουλου στον «αέρα»: «Είσαι ένα λουμπεναριό» - «Είσαι νούμερο» (βίντεο)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης