Βρετανία: Αποχωρεί από την κυβέρνηση ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας

Βρετανία: Αποχωρεί από την κυβέρνηση ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας

Ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Ben_Wallace
Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ και να μην είναι υποψήφιος βουλευτής εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας.

Σε δηλώσεις του στους Times, ο Γουάλας, που εκλέγεται ανελλιπώς από το 2005, είπε ότι θα παραιτηθεί από το υπουργικό αξίωμά του και θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση στον επόμενο ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με τους Times, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Οι βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εντός των επόμενων 18 μηνών.

Ο υπουργός επισήμανε πάντως ότι δεν θα εγκαταλείψει πρόωρα τη Βουλή των Κοινοτήτων, κάτι που θα οδηγούσε σε  αναπληρωματική εκλογή στην περιφέρειά του.

Ως υπουργός Άμυνας ο 53χρονος Γουάλας, κάτω από τρεις διαφορετικούς πρωθυπουργούς (Τζόνσον, Τρας, Σούνακ) συντόνισε την απάντηση της Βρετανίας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αφήνει όμως και ένα σημαντικό κενό σε σημαντικό υπουργεί που πρέπει να καλύψει ο Σούνακ.

Για την αποχώρησή του είπε ότι εγκαταλείπει την πολιτική πρώτης γραμμής λόγω της επιρροής που είχε στην οικογένειά του. Πρόσωπα κοντά στον υπουργό εξηγούσαν ότι η απόφαση να αποχωρήσει δεν είναι έμμεση κριτική στον Σούνακ.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός «άδειασε» τον Γούαλας για σχόλια που έκανε σε σχέση με την Ουκρανία που θα πρέπει να δείχνει ευγνωμοσύνη για τη στρατιωτική υποστήριξη που έχει από τη Δύση.




Ειδήσεις σήμερα:

Σε αργία ο 49χρονος ιερέας στη Ρόδο που θα κάτσει στο «σκαμνί» γιατί άλειψε με λάδι γυμνό 30χρονο τουρίστα

Σοκαριστικό βίντεο: 26χρονος πάτησε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε 54χρονο στη Νέα Υόρκη για ένα... τρακάρισμα

Κλινικά νεκρός ο 54χρονος σεκιούριτι που του επιτέθηκαν για να ληστέψουν εργοτάξιο στον Ασπρόπυργο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης