Χιου Έντουαρτς: «Έστελνε άσεμνα μηνύματα και έκανε κατάχρηση εξουσίας», λένε υπάλληλοι του ΒΒC

Χιου Έντουαρτς: «Έστελνε άσεμνα μηνύματα και έκανε κατάχρηση εξουσίας», λένε υπάλληλοι του ΒΒC

Αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν παρενοχληθεί από τον παρουσιαστή αλλά κανένας δεν μιλούσε - «Δύσκολη μέρα για το BBC», λέει υπάλληλος

Huw__Edwards_Exof
Ο Χιου Έντουαρτς φέρεται να έστελνε «ανάρμοστα και ερωτικά» μηνύματα σε συναδέλφους του. Την ίδια ώρα το BBC κάλεσε το προσωπικό να μιλήσει και τα στόματα φαίνεται πως ανοίγουν.

Ένας νυν εργαζόμενος δήλωσε ότι τον «έλουσε κρύος ιδρώτας» όταν έλαβε μηνύματα σχετικά με την εμφάνισή του, ενώ ένας πρώην υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι τα μεταμεσονύκτια μηνύματα που του έστελνε περιείχαν «φιλιά» και ήταν μια ξεκάθαρη «κατάχρηση εξουσίας» από τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων.

Άλλοι υπάλληλοι δήλωσαν απόψε στο BBC ότι ο 61χρονος Έντουαρτς τους είχε στείλει «ανάρμοστα μηνύματα», παραδέχτηκαν όμως ότι ουδέποτε είχαν παραπονεθεί.

Κλείσιμο


Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη της συζύγου του Έντουαρτς, Βίκι Φλιντ, ότι είναι ο παρουσιαστής που κατηγορείται ότι πλήρωσε 35.000 λίρες σε έναν έφηβο με αντάλλαγμα άσεμνες φωτογραφίες.



Διαβάστε εδώ όλα όσα ανακοίνωσε η σύζυγος του παρουσιαστή Βίκι Φλιντ

Η βρετανική αστυνομία είπε ότι δεν ερευνά πλέον τις κατηγορίες εναντίον του έμπειρου παρουσιαστή του BBC ως «ποινικό αδίκημα».

Συγκλονισμένοι δηλώνουν στο BBC
Υψηλόβαθμο στέλεχος του BBC δήλωσε σχετικά: «Το σοκ είναι τεράστιο μετά από τόσες μέρες και όλα συνέβησαν τόσο ξαφνικά. Είμαστε πραγματικά αναστατωμένοι και συγκλονισμένοι».

Η ειδική ανταποκρίτρια του BBC News, Λούσι Μάνινγκ, δήλωσε: «Υπάρχουν ερωτήματα για τα αφεντικά του BBC σχετικά με την κουλτούρα στην αίθουσα ειδήσεων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διατυπώνονται παράπονα και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα ή όχι να τα διατυπώνουν».

Δύο από τα τρία άτομα δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι δεν αισθάνονταν άνετα για να μιλήσουν.

Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο Χιου Έντουαρτς

«Πρόκειται για κάποιον που είναι πολύ πιστός στο BBC και πιστεύει ότι δεν είναι πρόβλημα μόνο για το BBC αλλά για ολόκληρη τη βιομηχανία. Το BBC απάντησε απόψε λέγοντας ότι ενθαρρύνει το προσωπικό να μιλήσει».

Η Μάνινγκ αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ της: «Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα εδώ στην αίθουσα ειδήσεων του BBC, μερικά από τα πράγματα που έπρεπε να αναφέρουμε ήταν δύσκολο να ακουστούν. Η αστυνομία δεν βρήκε κανένα στοιχείο εγκληματικής ενέργειας, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσει το BBC».

«Πιστεύουν ότι τα μηνύματα ήταν ανάρμοστα, ιδίως επειδή ο παρουσιαστής ήταν διακεκριμένος συνάδελφος. Το BBC έχει δει τα μηνύματα. Ο υπάλληλος δεν έχει υποβάλει ακόμη επίσημη καταγγελία λόγω της επιθυμίας του να παραμείνει ανώνυμος, αλλά μπορεί και να το κάνει. Ένας άλλος εργαζόμενος του BBC και ένας πρώην εργαζόμενος είπαν ότι έλαβαν ανάρμοστα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τους έκαναν να αισθάνονται άβολα. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση από τους δικηγόρους του παρουσιαστή».

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

«Η έρευνα ολοκληρώθηκε, αρχίζει η ανάλυση των δεδομένων», λέει ο εισαγγελέας για την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ

Έρχονται 40άρια διαρκείας από την Πέμπτη, ποιες περιοχές θα «ψηθούν» από τον καύσωνα Κλέωνα

Εξαφανίστηκε η 37χρονη Στέλλα από την Αργυρούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης