Παρουσιαστής του BBC πλήρωσε ανήλικο για γυμνές φωτογραφίες - Τέθηκε εκτός καναλιού

Παρουσιαστής του BBC πλήρωσε ανήλικο για γυμνές φωτογραφίες - Τέθηκε εκτός καναλιού

Ο παρουσιαστής θεωρείται «πρώτης γραμμής» - Άγνωστο εάν πρόκειται για ανήλικο αγόρι ή κορίτσι

bbc_123
Σε  μια έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε το βρετανικό δίκτυο BBC, ενημερώνοντας το κοινό ότι βγάζει σε διαθεσιμότητα τον παρουσιαστή που κατηγορείται ότι πλήρωσε ανήλικο στην εφηβεία, χωρίς να γνωστοποιείται αν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι, με πάνω από 35.000 λίρες, για εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου.

Αφότου έγνε γνωστό το θέμα, το βρετανικό μεσο ενημέρωσης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τις κατηγορίες και εξέδωσε μια αναλυτική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Το BBC λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς, τη στιγμή που έχουμε ενισχύσει τις εωτερικές διαδικασίες για να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως το θέμα.

Εργαζόμαστε με ενταντικό ρυθμό ώστε να βάλουμε σε σειρά τα γεγονότα και να ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας, δεδομένου ότι οι οι εξελίξεις είναι πολλές και πυκνές.

Είναι σημαντικό τα θέματα αυτά να αντιμετωπίζονται με αίσθημα δικαίου και προσοχή.

Έχουμε καταστήσει σαφές ότι εάν έρθουν στην κατοχή μας νέες πληροφορίες, θα κινηθούμε με ανάλογη συνέπεια.

Το BBC έλαβε για πρώτη φορά γνώση μιας καταγγελίας τον Μάιο. Την Πέμπτη μας υποβλήθηκαν νέες καταγγελίες διαφορετικής φύσης και εκτός από τις δικές μας έρευνες ήρθαμε σε επαφή και με άλλες αρμόδιες αρχές, ακολουθώντας το πρωτόκολλό μας.

Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι υπάλληλός μας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ελπίζουμε να σας ενημέρωσουμε με νέα στοιχεία τις επόμενες ημέρες όσο η διαδικασία ερευνών συνεχίζεται. Η διοίκηση του BBC θα συνεχίσει να ενημερώνεται».

Σε βρετανικά μέσα αποκαλύπτεται ότι ο παρουσιαστής απόλαυσε μια δεξίωση με σαμπάνια και ένα γεύμα τριών πιάτων μαζί με ανώτερα στελέχη εβδομάδες αφότου η μητέρα του φερόμενου ως θύματος προέβη σε καταγγελία.

Κλείσιμο
Ένας από τους καλεσμένους του πάρτι δήλωσε στη Mirror ότι ήταν «εκπληκτικό» το γεγονός ότι κάποιος που αντιμετώπιζε «τόσο σοβαρές κατηγορίες» μπορούσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, προσθέτοντας: «Αν ο άνθρωπος αυτός είχε επίγνωση του για το βάρος των κατηγοριών, σίγουρα δεν το έδειξε».

Η θύελλα που προκλήθηκε από όσα αποκαλύθφηκαν, προκάλεσε την αντίδραση και την παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ η οποία έκανε γνωστό ότι θα έχει επείγουσες συνομιλίες με τον γενικό διευθυντή του BBC σήμερα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «βαθιά ανησυχητικούς».

Οι ισχυρισμοί, τους οποίους ανέφερε πρώτη η Sun, περιλαμβάνουν ότι η οικογένεια του νεαρού παραπονέθηκε στο BBC τον Μάιο.

Παρουσιαστής πρώτης γραμμής ο καταγγελόμενος

Ο παρουσιαστής, παρότι δεν έχει κατονομαστεί, περιγράφεται ως από τους πιο γνωστούς του μέσου. Φέρεται να άρχισε να πληρώνει εφήβους που ήταν περίπου 17 ετών και τους έστελνε τα χρήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να χρηματοδοτήσουν τον εθισμό τους στην κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά.

Οι φρικιαστικές εικασίες πυροδοτήθηκαν από δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η οικογένεια του νεαρού ατόμου είχε διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του «γνωστού ονόματος» πριν από επτά εβδομάδες, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένη με την απάντηση του BBC.

Ο παρουσιαστής φέρεται να έχει αποσυρθεί από τον αέρα εν αναμονή έρευνας, αλλά λέγεται ότι είναι γνωστός σε εκατομμύρια ανθρώπους. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αστυνομική έρευνα για πιθανά εγκλήματα που επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών, όπως αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ.

Αυτό συμβαίνει ενώ υψηλόβαθμοι βουλευτές ασκούν πιέσεις στο BBC να αποκαλύψει πώς χειρίστηκε τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του παρουσιαστή.


Δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ο παρουσιαστής

Η μητέρα του φερόμενου ως θύματος λέει ότι η οικογένεια διαμαρτυρήθηκε στο BBC στις 19 Μαΐου, ζητώντας να ειδοποιηθεί η παρουσιάστρια να σταματήσει να στέλνει χρήματα στο παιδί τους.

Υποστηρίζεται ότι ακόμη και μετά την καταγγελία της οικογένειας, ο τηλεοπτικός αστέρας συνέχισε να στέλνει χρήματα και παρέμεινε στον αέρα - πριν παρευρεθεί σε βραβεία και παραστεί προκλητικά σε δεξίωση του βρετανικού μέσου.

Η εταιρεία αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις αναφορές ότι ο παρουσιαστής γλέντησε με τα αξιωματούχους του μέσου, μετά τις καταγγελίες.

Χθες το βράδυ, το BBC αρνήθηκε επίσης να επιβεβαιώσει τι μέτρα είχε λάβει, αν είχε λάβει, και αν είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον παρουσιαστή.



Ειδήσεις σήμερα

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τη μάνα στον Κολωνό: Οι εκβιασμοί της για λεφτά οδήγησαν τη 12χρονη σε εκπόρνευση

Η ζωή των κομμουνιστών στο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας από το 1945 ως το 1949

Αυτό είναι το νέο θανατηφόρο «challenge» στο TikTok - Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη θάλασσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης