Ο Χιου Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής του BBC που ζητούσε άσεμνες φωτογραφίες από ανήλικο - Το ανακοίνωσε η σύζυγός του

Ο Χιου Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής του BBC που ζητούσε άσεμνες φωτογραφίες από ανήλικο - Το ανακοίνωσε η σύζυγός του

Ο 61χρονος δημοσιογράφος θεωρείται το πρόσωπο του BBC - Είχε ανακοινώσει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ - Κατηγορείται ότι πλήρωσε 35.000 λίρες σε ανήλικο για άσεμνες φωτογραφίες - Τι λέει η βρετανική αστυνομία και ο δικηγόρος του ανήλικου

huw-edwards_2
Η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC Χιου Έντουαρντς αποκάλυψε ότι είναι το πρόσωπο στο επίκεντρο του σεξουαλικού σκανδάλου που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες.

Ο Έντουαρντς, που είναι παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων στις 10 το βράδυ, φέρεται να ζητούσε επί πληρωμή άσεμνες φωτογραφίες από ανήλικο, ενώ καταγγελίες σε βάρος του έκανε και δεύτερο άτομο.

Στη δήλωσή της, η Βίκι Φλιντ ανέφερε ότι ο σύζυγός της «πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» και ότι τώρα «είναι σε νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει για το ορατό μέλλον». Ζήτησε, ακόμη, την προστασία της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς της.

Την περασμένη Παρασκευή η σκανδαλοθηρική εφημερίδα Sun δημοσίευσε τη μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία κατηγόρησε έναν παρουσιαστή του BBC ότι πλήρωσε περισσότερες από 35.000 λίρες στο 17χρονο παιδί της (χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι αγόρι ή κορίτσι) με αντάλλαγμα φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η μητέρα δήλωσε αγανακτισμένη από το γεγονός ότι ο παρουσιαστής συνέχισε τις εκπομπές στην τηλεόραση για αρκετές εβδομάδες ενώ η ίδια είχε ενημερώσει το BBC για τις κατηγορίες αυτές στις 19 Μαΐου.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε από την πλευρά της ότι δεν φαίνεται να έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα σε αυτή την υπόθεση. Εν τω μεταξύ και ο δικηγόρος του ανήλικου αμφισβήτησε τις καταγγελίες λέγοντας ότι «είναι για σκουπίδια».

Διαβάστε: Ποιος είναι ο Χιου Έντουαρντς

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της τηλεόρασης στη Βρετανία είναι ο 61χρονος Χιου Έντουαρντς, ο οποίος εργάζεται για το BBC εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Εδώ και περίπου 20 χρόνια είναι ο βασικός παρουσιαστής των ειδήσεων στο δελτίο στις 10 (Ten O'Clock News).

Είναι το πρόσωπο που ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, έχει περιγράψει σημαντικά γεγονότα και τελετές που αφορούν τη βρετανική βασιλική οικογένεια, την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα και τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα.

Κλείσιμο
BBC announces the death of Queen Elizabeth II


Κατάγεται από την Ουαλία και έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ όπου είναι επί τιμή καθηγητής δημοσιογραφίας.

Είναι ένας από τους πιο υψηλά αμειβόμενους παρουσιαστές του BBC με αποδοχές που φτάνουν για το 2022-2023 στις 435.000 με 440.000 λίρες (507.000 με 513.000 ευρώ), αναφέρει το BBC.

Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους.

Η δήλωση της συζύγου

Η σύζυγος του παρουσιαστή αναφέρει ότι «υπό το φως των πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με τον "παρουσιαστή του BBC" κάνω αυτή τη δήλωση εκ μέρους του συζύγου μου Χιου Έντουαρντς, έπειτα από πέντε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες για την οικογένειά μας.

» Το κάνω αυτό κυρίως από ανησυχία για την ψυχική του υγεία και για να προστατεύσω τα παιδιά μας.

» Ο Χιου πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Όπως είναι πολύ καλά γνωστό, τα τελευταία χρόνια έχει υποβληθεί σε θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη.

» Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν επιδεινώσει σημαντικά τα πράγματα, έχει υποστεί άλλο ένα σοβαρό επεισόδιο και τώρα λαμβάνει περίθαλψη σε νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει για το ορατό μέλλον.

» Μόλις γίνει αρκετά καλά, σκοπεύει να απαντήσει στα δημοσιεύματα.

» Ξεκαθαρίζουμε ότι ο Χιου πληροφορήθηκε για πρώτη φορά ότι υπήρχαν ισχυρισμοί εναντίον του την περασμένη Πέμπτη.

» Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της κατάστασης του Χιου θα ήθελα να ζητήσω να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου και όλων των άλλων που εμπλέκονται σε αυτά τα γεγονότα που μας αναστάτωσαν.

» Γνωρίζω ότι ο Χιου λυπάται βαθύτατα που τόσοι πολλοί συνάδελφοι έχουν επηρεαστεί από τις πρόσφατες εικασίες των μέσων ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτή η δήλωση θα δώσει τέλος σε αυτό».

Οι καταγγελίες σε βάρος του παρουσιαστή

Στις 9 Ιουλίου το BBC ενημέρωσε το κοινό ότι βάζει σε διαθεσιμότητα παρουσιαστή που κατηγορείται ότι πλήρωσε ανήλικο έφηβο, χωρίς να γνωστοποιείται αν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι, με πάνω από 35.000 λίρες, για εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου.

Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τις κατηγορίες και εξέδωσε μια αναλυτική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, δεύτερο άτομο (δεν είναι γνωστό το φύλο του), ηλικίας 20-25 ετών, αποκάλυψε στο BBC ότι ήρθε για πρώτη φορά σε επικοινωνία με τον παρουσιαστή μέσω εφαρμογής γνωριμιών.

Ο παρουσιαστής φέρεται αρχικά να προσέγγισε το νεαρό άτομο ανώνυμα. Στη συνέχεια, αφού αποκάλυψε την ταυτότητά του, άρχισε να ασκεί πίεση στο καταγγέλλοντα να συναντηθούν, κάτι που τελικά δεν συνέβη.
Όταν ο δεύτερος υπονόησε σε άλλη διαδικτυακή πλατφόρμα ότι είχε επαφή με παρουσιαστή του BBC και ότι ίσως τον κατονόμαζε δημοσίως, εκείνος απάντησε με υβριστικά μηνύματα.




Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για τα F-16: Ποτέ δεν τα χρησιμοποιήσαμε κατά της Ελλάδας και ούτε θα το κάνουμε

Καύσωνας Κλέων: Εγκύκλιος για μέτρα στο Δημόσιο – Τι προβλέπει για τηλεργασία και ευπαθείς ομάδες

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμφύλιος» στο διαδίκτυο «για τα μάτια» της Έφης Αχτσιόγλου μεταξύ τρολ και φιλο-ΣΥΡΙΖΑ σάιτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης